Gdje će igrati ekipa iz predgrađa?

Tušanj ''pretijesan'' za novog premijerligaša Slogu

U neslužbenim razgovorima spominje se mogućnost da Sloga domaćin bude na nekom drugom stadionu u Tuzlanskoj županiji.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2018. u 19:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sloge iz Siminog Hana plasirali su se u Premijer ligu BiH, ali još ne znaju gdje će dočekivati suparnike.

Stadion ovog kluba u predgrađu Tuzle ne zadovoljava standarde propisane za premijerligaško natjecanje, a želja da domaće utakmice igraju na tuzlanskom Tušnju nije lako ostvariva.

U Javnoj ustanovi ''Gradski stadion Tušanj'' kažu da oni nisu adresa za rješavanje ''slučaja''.

''Klub iz Siminog Hana taj problem ne treba rješavati s nama, nego s ljudima iz Slobode. Kako se oni dogovore, tako će biti. Samo podsjećam da prioritet u korištenju terena našeg stadiona imaju nogometaši Slobode i atletičari AK Sloboda Tehnograd'', kaže za za Fenu Dževad Šećerbegović, direktor JU ''Gradski stadion Tušanj''.

U Slobodi smatraju da dva kluba ne mogu biti u ravnopravnom odnosu kada je korištenje stadiona Tušanj u pitanju.

Sloboda je domaćin na ovom stadionu od 1957. godine, kada je izgrađen, i ima ekskluzivitet u korištenju glavnog i pomoćnog terena, te stadionske infrastrukture.

''Na glavnom terenu trenirat će i igrati naša prva momčad, ali od naredne sezone, odlukom NSBiH, i naši juniori. To je kao da na istom terenu treniraju i igraju već dvije ekipe. Ne znam kako da se organizuju nastupi još jednog premijerligaškog kluba, a da naše selekcije ne budu oštećene'', izjavio je za Fenu predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Čelnici Sloge još službeno nisu zatražili od Slobode dopuštenje za odigravanje premijerligaških utakmica, ali je sigurno da taj problem neće biti lako rješiv.

U neslužbenim razgovorima spominje se mogućnost da Sloga domaćin bude na nekom drugom stadionu u Tuzlanskoj županiji, a najbliži koji ispunjava uvjete je stadion u Banovićima, udaljen od Siminog Hana više od 50 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close