"Terminator"

Tučnjava navijača Schalkea i Eintrachta: Ručni sat kao ''bokser"!?

Pošto većina huligana kod sebe nije imala predmeta koji bi im pomogli kao oružje u tučnjavi, fotograf Bilda zabilježio je nesvakidašnju improvizaciju: Jedan navijač Schalkea iskoristio je svoj ručni sat kao neku vrstu ''boksera'' za obračun!?
Sport / Nogomet | 19. 04. 2018. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok je Eintracht iz Frankfurta na travnjaku Veltins Arene uspio pobijediti Schalke golom srpskog reprezentativca Luke Jovića, njegovi navijači morali su na tribinama spašavati živu glavu. Doduše, nisu ni oni ostajali dužni huliganima iz Gelsenkirchena, ali bez intervencije policije moglo se dogoditi štošta ružnoga.

Prema policijskom izvješću, nakon završetka utakmice, došlo je do masovnih nereda među navijačima. Rivalizirane navijačke skupine, željne obračuna, probile su se preko zaštitnih ograda u četiri bloka tribina. Pošto većina njih kod sebe nije imala predmeta koji bi im pomogli kao oružje u tučnjavi, fotograf Bilda zabilježio je nesvakidašnju improvizaciju: Jedan navijač Schalkea iskoristio je svoj ručni sat kao neku vrstu ''boksera'' za obračun!?

Jedan navijač Eintrachta pogođen je bocom u glavu, bačenom iz automobila u prolazu. Završio je u bolnici s posjekotinama.

Glasnogovornik policije kazao je kako su navijačke skupine naprosto tražile način i mjesto za obračun, kako na samome stadionu, tako i izvan njega, na parkiralištima ili na ulici.

Posve je moguće da do ovih nereda nije došlo spontano nakon razočarenja domaćih fanova rezultatom utakmice. I u samoj Njemačkoj huliganske skupine unaprijed dogovaraju tučnjave putem društvenih mreža.

Bilanca nereda: Evidentirano je 80 navijača Schalkea koji su sudjelovali u kaosu, osam navijača i sedam policajaca je ozlijeđeno. Podignuto je 20 kaznenih prijava, piše Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close