Liga prvaka

Tuchel nastavlja tamo gdje su Klopp i Flick stali?

Tuchelu je ovo drugi finale Lige prvaka za redom, jer je prošle sezone u završnicu doveo PSG (poraz od Bayerna), ali još nema trofej.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 00:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Timo Werner, Mason Mount, Kai Havertz, Thomas Tuchel

Osvoji li Thomas Tuchel s Chelseajem ovogodišnju Ligu prvaka, postat će treći Nijemac u nizu kojemu to polazi za rukom u posljednje tri godine.

Naime, Jürgen Klopp je 2019. osvojio ušati pehar s Liverpoolom, a prošle godine to je uspjelo Hansiju Flicku s Bayernom.

Tuchelu je ovo drugi finale Lige prvaka za redom, jer je prošle sezone u završnicu doveo PSG (poraz od Bayerna), ali još nema trofej. Međutim, jedini je trener koji dvije uzastopne godine dolazi u finale Lige prvaka - s dva različita kluba.

Njemački treneri su u zadnje četiri godine dolazili u finale ovog prestižnog natjecanja, jer je Klopp također igrao finale i 2018. godine (izgubio od Reala 1:3).

Tuchelov uspjeh u polufinalu protiv Reala posebno je odjeknuo u Njemačkoj i zbog trojice njihovih reprezentativaca u startnoj postavi Chelseaja: Werner, Havertz i Rüdiger. Sva trojica su bili među istaknutijim pojedincima ove utakmice, dok je na drugoj strani Toni Kroos odigrao blijedu, 'dizelašku' partiju za Real.

Kopirati
Drag cursor here to close