Premijer liga BiH

Triler završnica u Vrapćićima: Veležu tri boda protiv Borca

Pogotkom Fajića u 90-toj minuti Velež je upisao vrijednu pobjedu i tri boda kao domaćin u utakmici protiv Borca. Na kraju je završilo 2:1 za Rođene.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotkom Fajića u sudačkoj nadoknadi  Velež je upisao vrijednu pobjedu i tri boda kao domaćin u utakmici protiv Borca. Na kraju je završilo 2:1 za Rođene.

Sva tri pogotka, gledatelji su vidjeli pred kraj utakmice. Velež je poveo u 65-toj minuti autogolom Nemanje Janičića, kojemu je loptu nabacio danas raspoloženi Fajić.

Gosti su poravnali rezultatom u 87-oj minuti susreta nakon greške golmana Bobića koji je dodao loptu do Zakarića kojemu nije bilo teško da loptu pospremi iza njegovi leđa.

Kada se činilo da će utakmica završiti podjelom bodova, u trećoj minuti sudačke nadoknade Muharem Čivić je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor gostiju, a na drugoj vratnici zaboravljeni Nusmir Fajić dočekao je loptu i zatresao mrežu Borca za konačnih 2:1.

S nova tri boda Velež se popeo još jedno mjesto na ljestvici te je sada sedmi s 32 boda.

Borac je doživio drugi uzastopni poraz u prvenstvu, treći ukupno, i četvrti je s 36 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Foto: Bljesak.info / Triler završnica u Vrapćićima: Veležu tri boda protiv Borca
Foto: Bljesak.info / Triler završnica u Vrapćićima: Veležu tri boda protiv Borca
Foto: Bljesak.info / Triler završnica u Vrapćićima: Veležu tri boda protiv Borca

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Fajić, Brandao, Hasanović, Vehabović, Čivić, Radovac.

Borac: Kukrika, Volkov, Radulović, Jovanović, Kajkut, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

Treneri nakon utakmice

Nakon utakmice novinarima su govorili Vlado Jagodić i Feđa Dudić.

Jagodić je čestitao Veležu i istaknuo kako je ovo za njih treći poraz u nizu.

''Željeli smo u ovom meču pokušati to prekinuti. Za nas ovdje ne bi bio ni neriješen rezultat pozitivan jer imamo velike ambicije i to se vidjelo na terenu. Dekoncentracija nas je koštala, olako smo mašili neke prilike", kaže Jagodić.

''Cilj nam je Evropa i moramo početi pobjeđivati. Nisam zadovoljan danas odnosom nekih igrača, al ispred sebe imamo sedam dana do narednog meča i nadam se da ćemo naći dobitnu formulu", rekao je Jagodić.

"Ponosan sam na svoje igrače i način na koji smo došli do pobjede. Velež i kada vodi pred kraj meča ne radi opstrukciju igre, ne nabija loptu u aut, ne valja se po terenu. Mi igramo i onda kada si hrabar dobiješ nagradu", rekao je Dudić.

Pohvalio je navijače u Mostaru.

''Publika je došla da navija za svoj klub, politiku i nacionalizam je stavila u drugi plan, van stadiona. Pohvalio bih organizatora koji sprema pjesmu i muziku za poluvrijeme. Slušali smo samo navijačke pjesme. Danas smo bili na fudbalskoj predstavi. Ovo je sport, ovo je fudbal i ne trebamo ga miješati ni sa čim drugim. Grad Mostar na to treba da bude ponosan. Ovo je primjer svim stadionima u BiH", rekao je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close