Italija

Tribine bez navijača do listopada

Prije nekoliko dana njemački virolog iz Hamburga je apelirao za nastavak Bundeslige tek 2021.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2020. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni talijanski virolog Pierluigi Lopalco smatra kako se navijači na utakmice Serie A neće smjeti vratiti barem do listopada ove godine.

"Moramo biti jasni s ljudima. Mislim da će vjerovatno biti nemoguće da mnoštva posjećuju nogometne utakmice prije listopada. Moje predviđanje je da će se restriktivne mjere kretanja nastaviti barem do ljeta," kazao je Lopalco za La Repubblicu.

Epidemiolog u talijanskoj radnoj skupini smatra kako će doći do ublažavanja karantene, ali da se sve mora učiniti vrlo sporo i oprezno.

"Može i mora postojati neko ublažavanje. Moći ćemo se vratiti na posao, izaći van, ali sve se to mora učiniti vrlo sporo i oprezno.", piše Hina.

Prije nekoliko dana njemački virolog iz Hamburga je apelirao za nastavak Bundeslige tek 2021.

"Nije realno da će sezona biti završena. Vidite kakva je situacija u Europi i s čime smo još suočeni", rekao je virolog Jonas Schmidt-Chanasit iz Bernhard Nocht Instituta za tropsku medicinu u Hamburgu.

"Čak i da nismo teško pogođeni, to ne znači da bi trebalo dopustiti nastavak nogometnog prvenstva. To bi vodilo ka značajnom pogoršanju stanja. Mišljenja sam da će se uvjeti za nastavak steći najranije sljedeće godine", smatra Schmidt-Chanasit.

Talijanske vlasti su u subotu objavile da su u posljednjih 24 sata od Covida-19, bolesti uzrokovane koronavirusom, umrle 793 osobe.

U Italiji je od Covida-19 od početka širenja te bolesti ukupno umrlo 4825 osoba. Ukupan broj zaraženih porastao je od petka s 47.021 na 53.578, objavili su talijanski dužnosnici u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close