Djed, otac i sin

Tri generacije Marcosa Alonsa u španjolskoj nogometnoj reprezentaciji

Ovaj 27-godišnji lijevi branič FC Chleseaja odigrao je samo tri utakmice za mlađe reprezentacije svoje zemlje (U-19), još 2009. godine, ali je kasnijim zapaženim igrama u Fiorentini i u novije vrijeme kod Contea skrenuo pozornost na sebe.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2018. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u petak nogometaš FC Chelseaja Marcos Alonso dobio poziv izbornika Julena Lopeteguija da se priključi seniorskoj reprezentaciji svoje zemlje, mladi je Španjolac postao treća generacija reprezentativaca u svojoj obitelji.

Sve je počelo s Marcosom Alonsoom Imazom, poznatim kao Marquitos, u 1950-ima, a njegov sin Marcos Alonso Pena nastavio je niz 1980-tih, da bi njegov sin, Marcos Alonso Mendoza, dobio poziv 2018. godine.

Marquitos je osvojio pet europskih naslova i pet španjolskih prvenstava s Realom u 1950-ima, te je prvu od svoje dvije utakmice za nacionalnu vrstu odigrao 1955., a potom 1960. godine još jednu. Bio je pouzdan branič.

Njegov sin Marcos Alonso Pena pozivan je 35 puta u nacionalnu vrstu, a nastupio je na 22 utakmice. Najplodnije reprezentativno razdoblje imao je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 1984. godine.

Kao i njegov otac, karijeru je započeo u Racing Santanderu, ali je  veći dio svoje karijere ovaj krilni napadač proveo u Atleticu iz Madrida i Barceloni.

Video: Sjajan gol Marcosa Alonsa za Barcelonu u finalu Copa del Rey

Konačno, na red je došao i treći Marcos Alonso, onaj kojemu je drugo prezime Mendoza. Ovaj 27-godišnji lijevi branič FC Chleseaja odigrao je samo tri utakmice za mlađe reprezentacije svoje zemlje (U-19), još 2009. godine, ali je kasnijim zapaženim igrama u Fiorentini i u novije vrijeme kod Contea skrenuo pozornost na sebe.

Najmlađi Marcos Alonso je iz Reala otišao 2010. godine u engleski Bolton Wanderers, gdje se zadržao tri godine. Potom je tri godine igrao u Fiorentini, odakle su ga jednu sezonu slali na posudbu u Sunderland. Od 2016. igra za FC Chelsea.

Kopirati
Drag cursor here to close