Humana gesta

Trent Alexander-Arnold obradovao malenog navijača Liverpoola u kolicima

Ovu humanu utrku podržavaju brojne sadašnje i bivše sportske zvijezde, među kojima je i desni bek Liverpoola, Trent Alexander-Arnold.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda Liverpoola je iznenadnom posjetom usrećila petogodišnjeg dječaka paraliziranog teškom bolešću, u sklopu najave humanitarne utrke Wings for Life World Run koja se ove godine održava 9. svibnja.

Utrka Wings for Life World Run se od 2014. godine održava prvog svibanjskog vikenda širom svijeta, a sav prihod od startnina i donacija ide u svrhu istraživanja lijeka za povrede kičmene moždine. 

Ovu humanu utrku podržavaju brojne sadašnje i bivše sportske zvijezde, među kojima je i desni bek Liverpoola, Trent Alexander-Arnold.

On je početkom ove godine, prije utrke koja je zbog pandemije koronavirusa održana u smanjenom obujmu, posjetio petogodišnjeg Emersona Granta, za kojeg bi pronalazak lijeka značio novi život.

Sa samo 11 mjeseci Emersonu je dijagnosticirana Arahnoidalna cista na kičmi, zbog čega je ostao paraliziran od grudi prema dole. Ipak, on i dalje voli sport, iako ne može hodati, trčati ili šutnuti loptu.

Emerson je odrastao u obitelji vatrenih navijača Liverpoola, tako da je bio presretan kada je početkom godine u svom domu ugledao Alexandera-Arnolda. Jedan od najboljih igrača svijeta, a odnedavno i kapiten Redsa, poklonio mu je Playstation s potpisom i uspomenu koje će se dugo sjećati.

Trent je 'izazvao' Emersona na partiju FIFA-e na Playstationu, ali ga je mališan u meču 'Liverpool protiv Liverpoola' pomeo rezultatom 5:1, te svom heroju nestašno dobacio: ''Moraš davati više golova!''

''Emerson je mali dječak kojem je bilo jako teško u životu. On je tako inspirativna osoba i to mi je zaista otvorilo oči. Wings for Life je nevjerojatna organizacija, i bilo mi je drago da sam mu uspio izmamiti osmijeh na lice'', otkrio je 22-godišnji Alexander-Arnold.

''Život s povredom kičmene moždine je težak. Emerson ima praktičan stav - nema dobrih dana, ima samo manje loših dana, ali najvažnije je da gledamo u pozitivnom svjetlu, a današnji dan je svakako bio pozitivan'', dodao je Emersonov otac Lee.

U nedjelju 9. svibnja 2021. godine u 11 sati, Emersonova majka Anna-Marina, njegov 18-godišnji brat Cameron i desetine tisuća drugih ljudi širom planete će sudjelovati u osmom izdanju humane utrke.

Do sada je 700 000 učesnika utrke Wings for Life World Run iz 195 zemalja prevalilo sedam milijuna kilometara te je kroz startnine i donacije prikupljeno skoro 30 milijuna eura.

OVDJE možete preuzeti aplikaciju i prijaviti se za utrku Wings for Life World Run 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close