Leti Spalletti

Trener Spalletti dobio otkaz u Interu!

"Inter može potvrditi da Spalletti više nije trener prve momčadi. Klub se želi zahvaliti Spallettiju za rad i rezultate koji su ostvareni", stoji u priopćenju kluba iz Milana.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2019. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sempreinter / Luciano Spalletti

Inter je objavio da Luciano Spalletti više nije trener kluba.

"Inter može potvrditi da Spalletti više nije trener prve momčadi. Klub se želi zahvaliti Spallettiju za rad i rezultate koji su ostvareni", stoji u priopćenju kluba iz Milana.

Nerazzurri su u sezoni iza nas završili četvrti u Serie A te izborili Ligu prvaka sljedeće sezone.

Prepoznatljiv po svojoj ćelavoj glavi, Spalletti je ekipu Intera preuzeo u ljeto 2017. godine, nakon što je napustio klupu Rome. Dvaput je Nerazzurre odveo u Ligu prvaka - oba puta osvojivši četvrto mjesto u Serie A. No to je očito bilo premalo za upravu Intera koja je tražila borbu za trofeje.

Otkaz je, stoga, došao očekivano jer igre Intera u prtekloj sezoni nisu bile na očekivanoj razini. Pored svih nedaća, Spalletti je stalno bio u sukobu s Maurom Icardijem, a do posljednjih sekundi visio mu je ulazak u Ligu prvaka nakon što ga je na San Siru opasno pritisnuo Empoli.

Spallettija bi na klupi trebao naslijediti Antonio Conte, javlja talijanski list La Gazzetta dello Sport.

Bogovska otpremnina!

Prema ugovoru, ako Inter raskine kontrakt s trenerom, Spallettiju i njegovim suradnicima ide 25 milijuna eura odštete. A kako će Conte za tri sezone dobiti 12 milijuna eura godišnje to znači da će Inter za promjenu trenera potrošiti 61 milijun eura!

Utoliko lakše jer su u Ligi prvaka (65 milijuna eura samo za plasman u LP) i jer im je prosjek gledatelja na domaćim utakmicama nevjerojatnih - 61.500 gledatelja. Ove je sezone ulaznicu za Inter na San Siru platilo milijun i tristo tisuća ljudi!

Kopirati
Drag cursor here to close