Liverpool vs PSG

Trener PSG-a Tuchel mašta o svojoj prvoj pobjedi nad Jürgenom Kloppom

Thomas Tuchel ima jedan ''problem'' s Kloppom - nikad ga nije uspio pobijediti! U deset susreta koje su međusobno odigrale njihove ekipe, Klopp je ubilježio osam pobjeda, uz dva remija.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2018. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona Lige prvaka započet će i jednim zanimljivim dvobojem trenera - Jürgen Klopp (Liverpool) protiv Thomasa Tuchela (PSG).

Zanimljivo je utoliko što je Tuchel u njemačkom nogometu u pravilu dolazio na trenersku stolicu s koje bi prethodno ustao Klopp.

Prvo je Tuchel naslijedio Kloppa u Mainzu, a onda i u Borussiji iz Dortmunda. U šali je jednom kazao kako ne mora razmišljati u kojem će klubu raditi nakon Borussije. Ali nije otišao u Liverpool, jer se Klopp tamo usidrio, nego u PSG.

Thomas Tuchel, međutim, ima jedan ''problem'' s Kloppom - nikad ga nije uspio pobijediti! U deset susreta koje su međusobno odigrale njihove ekipe, Klopp je ubilježio osam pobjeda, uz dva remija.

Međutim, u ovome trenutku je Tuchel u puno boljoj poziciji i ne bi bilo nikakvo iznenađenje ukoliko ubilježi svoju prvu pobjedu protiv starijeg kolege.

"Ako postoji neki tajni recept za pobjeđivanje, ostavimo to tajnom", kazao je uvijek raspoloženi Klopp na novinarsko šablonsko pitanje "u čemu je tajna njegove premoći protiv Tuchela?".

Klopp za svog ponešto mlađeg kolegu kaže kako je izvrstan trener i kako PSG u ovome trenutku nije mogao odabrati boljega.

"Velike zvijezde kao Neymar i Mbappé trebaju trenera koji će im pokazati kako će igrati zajedno. Za takvo nešto dobili su najboljeg", kazao je Klopp.

Šef PSG-a Nasser Al-Khelaifi s time se apsolutno slaže, izjavivši kako njegov tim ima najbolje igrače i najboljeg trenera.

Ipak, kad je u pitanju odmjeravanje snaga, dvojica njemačkih trenera koji će večeras sjediti na klupama Liverpoola i PSG-a, diplomatski su podijelili komplimente protivniku.

"Oni su sigurno jedan od favorita! PSG je napravljen za osvajanje Lige prvaka", kazao je Jürgen Klopp.

"Ima puno favorita, a Liverpool je zasigurno jedan od njih", uzvratio je Thomas Tuchel .

Na jednoj stani igrat će: Alisson, van Dijk, Gomez, Alexander-Arnold, Robertson, Henderson, Milner, Keita, Salah, Mane i Firmino, a na drugoj treba očekivati sastav: Areola, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Meunier, Marquinhos, Rabiot, Neymar, Di Maria, Mbappe, Cavani.

Utakmica u Liverpoolu počinje u 21 sat.

Osim ova dva velika kluba, u skupini C još su Crvena Zvezda i Napoli.

Video: Liverpool vs Dortmund 4-3 Highlights (Europa League) 2015-16
Kopirati
Drag cursor here to close