Olympique Lyon

Trener Lyona odstupio: Mourinho spašava kaotičnu svlačionicu?

Trener Bruno Genesio i definitivno je odlučio napustiti klub na kraju sezone.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2019. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olympique Lyon bio je u odličan u prvom dijelu sezone, a sve što je bilo dobro tada, okrenulo se naopako u drugom dijelu. Francuzi su ispali iz Lige prvaka, a situacija u klubu gora je iz dana u dan.

Trener Bruno Genesio i definitivno je odlučio napustiti klub na kraju sezone.

Francuski mediji objavili su da je sinoć u svlačionici priopćio igračima da uskoro odlazi. Istina, njemu svakako na kraju sezone istječe ugovor, ali se očekivalo da će barem razgovarati s upravom kluba oko produžetka suradnje.

Izgleda da je to brzo riješeno te da će Lyon morati u potragu za novim trenerom. A u posljednje vrijeme najglasnije bile su špekulacije o dolasku Josea Mourinha koje je u javnost plasirao francuski L'Equipe.

Sve je krenulo nizbrdo kada je Lyon ispao u polufinalu Liga kupa kada je predsjednik Jan Michel-Aulas ljutito poručio Genesiju da mu neće produžiti ugovor. Momčad je od tada potpuno destabilizirana i niže neuspjeh za neuspjehom. Uslijedili su prvenstveni porazi od Dijona i Nantesa, pa je Lyonu sada ugroženo i treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka.

Danas je sazvana i izvanredna presica na kojoj je otkrio javnosti da neće voditi Lyon iduće sezone, a za to je, između ostalog, okrivio i društvene mreže, javlja Index.hr.

"Već neko vrijeme klima oko kluba izrazito je negativna. To utječe na klub, ali i igrače. Zato ja iduće sezone neću biti ovdje. Odlučio sam da je to najbolje za interes kluba, institucije... Nadam se da će to odvesti Lyon u bolju budućnost te da će se do kraja sezone uspjeti kvalificirati za Ligu prvaka", kazao je Genesio.

"Živimo u svijetu interneta i društvenih mreža. Da smo i otišli u finale kupa i završili drugi, kontekst negativnih priča oko mene ne bi se promijenio."

Genesio je ostavio otvorenu i opciju ostanka u klubu, ali na nekoj drugoj funkciji koja zasad nije poznata. No prije toga najavio je kratku pauzu od svega.

Predsjednik Aulas svakodnevno demantira negativne informacije koje se pojavljuju u medijima, ali time samo pogoršava situaciju.

Nedavno je demantirao i medijske špekulacije da bi na klupu Lyona mogao sjesti Jose Mourinho. Portugalac se već neko vrijeme povezuje s francuskim klubom, klupa će mu biti oslobođena, ali je pitanje kako bi njegov ego podnio rad u klubu koji nije prvorazredni u europskom nogometu proteklih godina. A samo na takve je navikao.

Ipak, ni Mourinho baš ne može birati. Želio se vratiti u Inter ili Real, ali mu je Zidane zatvorio vrata u Madridu, dok ga direktor Intera Beppe Marotta ne želi u Milanu. Teško će i na klupu Paris Saint-Germaina jer je Thomas Tuchel dobio povjerenje i potpisat će novi ugovor. U Premier ligi su mu zatvorena poslije neuspjeha u Chelseaju i Manchester Unitedu.

U Bayernu ga neće, opcija je sve manje, a možda bi Lyon i Mourinho mogli pomoći jedan drugom u ovakvoj situaciji.

Ljuti rival St. Etienne udaljen je šest bodova, ali ima i utakmicu manje i lakši raspored do kraja. Lyon do kraja prvenstva gostuje kod Bordeauxa i Marseillea, dočekuje drugoplasirani Lille...

St. Etienne s druge strane od sedam preostalih utakmica četiri igra kod kuće, gostuje kod Monaca, Reimsa i Angersa.

Na krizu se nadovezala i zapaljiva atmosfera u svlačionici. Nabil Fekir se potukao s Marcelom, a Memphis Depay s bekom Mendyjem. Nitko od njih četvorice sinoć nije bio u momčadi na utakmici protiv Nantesa. Genesio je pokušao konsolidirati Lyonove redove, ali mu ne ide u prilog što igrači već znaju da je bivši i što je kod njih u potpunosti izgubio autoritet.

Kopirati
Drag cursor here to close