Leti, leti, leti boca!

Trener Hoffenheima bocom pogodio navijača u glavu

Sport / Nogomet | 29. 10. 2017. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener njemačkog bundesligaša Hoffenheima, Julian Nagelsmann, glasi kao jedan od najtalentiranijih trenera s kojim će nogomet u budućnosti i dalje moći pomjerati granice.

U novije vrijeme ga se dovodi u vezu s Bayernom, ali i nekim većim klubovima iz Europe, no ono što je njemu u ovome trenutku najvažnije - jesu rezultati njegova kluba. A jučerašnji poraz od Borussije M'Gladbach na domaćem terenu (1:3) toliko ga je iznervirao da je u jednome trenutku, potpuno izvan kontrole, bacio plastičnu bocu na tribine i njome pogodio jednog domaćeg navijača u glavu.

"Bio je to krajnje glup potez s moje strane. Htio sam zapravo bocom udariti u zid, ali grlo joj se zapetljalo u mojem puloveru. To mi se više ne smije dogoditi", izjavio je Nagelsmann nakon utakmice, kazavši kako je odmah nakon zadnjeg sučeva zvižduka pošao na tribinu i osobno se ispričao pogođenom navijaču.

Pogođeni navijač, iako je boca bila gotovo puna, uzeo je čitav incident s prililnom ležernošću.

"Emocije idu uz ovo. Takvo nešto se jednostavno događa", kazao je.

Ekipa Hoffenheima doživjela je prvi poraz na terenu nakon 22 odigrane utakmice u kojima gosti nisu pobjeđivali, a da je u pitanju mala kriza u igri ekipe govori i činjenica da im je ovo četvrta uzastopna utakmica bez pobjede.

Ukupnu atmosferu na stadionu eksplozivnom su napravili i navijači Borussije, koji su ružnim riječima vrijeđali financijera Hoffenheima, poduzetnika Dietmara Hoppa (77), napisavši na jednome transparentu kako je Hoffenheim "kurva jednog ubojice nogometa". Milijarder Hopp jedan je od osnivača velike softverske kompanije SAP i njegovo se osobno bogatstvo odavno mjeri milijardama. Kao veliki nogometni zaljubljenik, doveo je provincijski klub u Bundesligu, a ove su godine igrali i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Mladi trener Nagelsmann pak treba paziti da svoju karijeru usmjeri u pravcu kojim je i do sada išao, ne preskačući nužne postaje u razvitku jednog nogometnog stratega. Mnoge Nagelsmann (30) podsjeća na Andréa Villas-Boasa (40), portugalskog trenera koji je vrlo mlad, preko Porta došao u FC Chelsea, potom trenirao Tottenham i Zenit, da bi sada ''skrovište našao'' u kineskome klubu Shanghai SIPG. Takvu aplitudu u karijeri ne želi si ni jedan trener, posebno ne ako je tako mlad. (kraj)

Kopirati
Drag cursor here to close