Pred nastavak prvenstva

Trener HNK Čapljina: Sklopili smo ljetos dobar tim koji moramo zadržati

Sport / Nogomet | 23. 02. 2016. u 16:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Čapljine su u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH odigrali svoju petu pripremnu utakmicu i savladali člana 1. Županijske lige (peti rang u Hrvatskoj), GOŠK u Dubrovniku (2:0, strijelci Ivan Raič, Dario Jelčić).

Prethodno je Čapljina iznenadila premijerligaša Željezničar u Međugorju (1:0) i savladala člana Druge lige FBiH Jug, Neum u gostima (1:0). Zatim su izgubili od premijerligaša Mladosti Doboj Kakanj (3:1) i remizirali s članom Treće HNL, Neretvom u Metkoviću (1:1).

Potom je Čapljina u Višićima savladala prvoligaša Republike Srpske, Leotar iz Trebinja s 1:0, a treća utakmica u nizu bila je protiv Mladosti iz Gacka, također u Višićima, koju je Čapljina dobila sa 6:0. Trostruki strijelac bio je Salko Jazvin, dok su po jedan pogodak postigli Mahić, Prce i Ćosić.

''Zadovoljni smo ovom provjerom, koristili smo 13 igrača. Odigrali smo trkački dobru utakmicu i pokazali u posljednjih pola sata koliko smo spremnija momčad. Potvrdilo se da smo kvalitetno radili u dosadašnjem periodu priprema. Bila je to dobra uvertira za utakmicu prvog proljetnog kola s Bosnom u Visokom'', kazao je trener Čapljine Damir Borovac, piše Dnevni list.

''Ljetos smo sklopili dobar tim i moramo to zadržati. Sačuvali smo njegov kostur. Novi i posebno mladi igrači oko sastava moraju se dokazati kako bi ušli u prvih 11, a i za ostale je svaka nova utakmica dokazivanje'', upozorava Borovac.

Čapljinci su zaključili kompletiranje svog sastava za nastavak sezone, a ugovore su potpisali napadač Seid Zukić (Turbina), jesenas prvi strijelac Druge lige FBiH Jug sa 17 golova, krilo Sanjin Cerovina (Blagaj), veznjak Arnes Ćosić (Mladost Malešići) i napadač Edin Novaković, povratnik u Čapljinu iz juniora Veleža.

U odnosno na prvi dio prvenstva ostali su bez Marina Jurine, Aldena Vladavića, Marka Odaka i Sinana Jakupovića.

''Pratimo konkurenciju i vidimo da se svi pojačavaju, ali treba sklopiti momčad. Nama se dobro posrećilo ljetos jer smo sastavili pravu klapu, ali moramo nastaviti dobro raditi jer se od starih rezultata ne živi'', zaključio je Damir Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close