Ususret Slobodi

Trener GOŠK-a: Puno radimo na završnici, a dajemo malo golova

Opći je dojam bit će utakmica GOŠK-a i Slobode biti teška utakmica na kišama raskvašenom terenu stadiona u Gabeli.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2019. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam kola, odnosno računajući zimsku stanku nogometaši premijerligaša iz Gabele su bez pobjede. Zadnji put su slavili još 11. studenog u Gabeli protiv Krupe, 1:0, koja drži ''fenjer''.

Naravno, ako se želi osigurati opstanak, ne smije se čekati Krupa. S obzirom da je postigao samo tri pogotka u tih osam utakmica Trojanci iz Gabele, još su dobro prošli, osvojili su četiri boda.

Obrana je bila poroznija, ali solidna u osam susreta, od kojih četiri s ekipama koje se bore za plasman u europska natjecanja, primjeno je isto toliko pogodaka.

U poraću nezabilježena neefikasnost GOŠK-a prisilila je na abdikaciju već dvojicu trenera Feđu Dudića i Matu Neretljaka. Kad su shvatili da ništa ne uspijevaju promijeniti sami su spakirali kofere i otišli, bez obzira što to od njih nitko nije tražio. Trenutačno se na GOŠK-oj sterilnosti peče iskusni Stanko Mršić.

Na upit – kako je, slijedi jednom rođenom Imoćaninu nesvojstven odgovor, za Večernji list kaže: ''Ljut sam i nervozan, puno radimo na završnici, a malo golova dajemo. Bez obzira što smo igrali protiv tri kluba iz vrha ljestvice, mogli smo i morali više. Istina nismo ni primili puno pogodaka – tri, ali bi puno ljepše bilo da nismo ni jedan“.

''Veliki klubovi uvijek žele dobru obranu, žele ne primiti pogodak, a gol će u devedeset minuta doći kad, tad. To je super na psihološku stabilnost napadača. I u Širokom Brijegu igrali smo solidno, možda i bolje nego protiv Želje, imali tri, četiri prilike, ali nismo uspjeli zatresti mrežu. Posebice je raspoložen bio Gržan, ali te prilike, ti ubačaji su propali. Teško se odlučujemo na šutove. Neće nas'', dodaje strateg GOŠK-a.

Uz minimalni poraz u Širokom Brijegu GOŠK je ostao bez dva važna igrača – Hasanovića i Raguža.

”I ti prekršaji zbog kojih su dobili kartone posebna su priča. Obojica su reagirala na kontrafaule, tako smo ostali bez dvojice igrača, a mi nemamo veliki igrački fond pa da izostanak bilo koga lako zatvorimo. Upozoravali smo prije utakmice, ako već gubimo utakmicu, ne treba gubiti igrače, ali…“, kaže Mršić.

Stiže tvrda Sloboda, a odstupanja više nema.

”Sloboda je sjećam se uvijek igrala napadački, sada koliko čujem i vidim, ima potpuno drugi stil. Prošli puta je iz Gabele odnijela bod, pripremamo se maksimalno, tražimo, načine i varijante, kako probiti čvrstu obranu. Neće biti lako, naprotiv, ali nadam se da će i nas konačno krenuti”, optimističan je strateg GOŠK-a u razgovoru za Večernji list.

Za utjehu oslabljenom GOŠK-u može poslužiti podatak da će to biti susret dvije najneefikasnije ekipe u ligi, obje su dale samo po 17 pogodaka, međutim Tuzlaci su primili samo jedan više 18, pa su zato šesti sa čak 14 bodova više od Trojanaca iz Gabele.

Opći je dojam bit će to teška utakmica na kišama raskvašenom terenu stadiona u Gabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close