Stanko Mršić

Trener GOŠK-a: Protiv Želje moramo pokazati veću želju

Željezničar u Gabelu sigurno dolazi po bodove, ali Mršić ipak ističe veću želju koju domaćini moraju imati.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2019. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gabeljani su se posljednjih desetak dana reprezentativne stanke nastojali što bolje prilagoditi zahtjevima novog stručnog stožera ne čelu s iskusnim hrvatskim stručnjakom, Stankom Mršićem, a kako bi iskoristili svoje još uvijek postojeće šanse za ostanak u Premijer ligi.

Deset kola do kraja GOŠK zaostaje 4 boda za zonom ostanka i morat će pokazati puno više ukoliko žele biti konkurentni u završnoj utrci. U sklopu priprema za sljedeći meč sa Željezničarom u Gabeli (nedjelja, 16.30 sati) su se raspucali protiv lokalnog četvrtoligaša, Višića (12:0).

''Prakticiram uvijek da se kroz tjedan odigra jedna prijateljska utakmica jer jedino tako igrači mogu doći do forme. Nismo zabijali golove dosad i trebalo je da se malo okuražimo protiv Višića. Više me zanimao njihov angažman, a ne toliko golovi. Da vidim shvataju li što želim u igri, odnosno kako ulaziti u završnicu i kako sinkronizirati obranu. Ova utakmica je bila dosta dobra s naše strane bez obzira što se radi o četvrtoligašu. To mi daje nadu da možemo još bolje'', komentirao je trener GOŠK-a Stanko Mršić ističući dobro ozračje na treninzima.'

''Vidi se neka pozitivna atmosfera kroz trening, osjetim kod igrača jednu veliku želju da se probamo izvući iz ove situacije'', dodao je.

Pred duel sa Željezničarom GOŠK ima dva problema. Stjepan Vego je ozlijeđen, pod terapijama, i neće igrati, dok Vedin Kulović ima tri žuta kartona. Anel Husić je u treningu i na njega struka računa unatoč problemu s ramenom, dok su ostali igrači spremni.

''Igrači su mi kroz angažman u posljednje vrijeme dali do znanja da mogu računati na sve njih. Ima ih 18 i svi će tijekom sezone dobiti priliku da igraju. Bitno je da jednu utakmicu dobijemo i krenemo naprijed'', ističe Mršić.

GOŠK-ova realizacija je problem, uz Slobodu su postigli najmanje golova u ligi.

''Inzistirao sam da radimo na tome pošto smo dali samo 16 golova. Kroz treninge i utakmice jedino možemo popraviti realizaciju. Protiv Višića smo stvarno radili dobre akcije i bilo je lijepih golova. Tražim da nas određeni broj bude u 16 metara, a ne samo jedan igrač, jer ima dosta odbijenih lopti koje treba pospremiti. Veseli me da u ovoj provjeri nije bilo previše individualnosti, već puno suradnje. Asistencija je jako bitna, skoro kao gol'', zaključio je trener GOŠK-a Stanko Mršić.

Željezničar u Gabelu sigurno dolazi po bodove, ali Mršić ipak ističe veću želju koju domaćini moraju imati.

''Željo je desteljećima u vrhu, radi se o doboj momčadi koja igra plitku formaciju, nezgodni su, trče dosta. Međutim nije im toliko potreba koliko je nama i smatram da trebamo pokazati veću želju od njih i probati dobit tu utakmicu maksimalno uvažavajući protivnika'', dodao je u izjavi za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close