U Gabeli optimistični

Trener GOŠK-a: Nije nerealno da budemo među prvih pet

''Ako napravimo još jedan pozitivan niz, nije nerealno. Sve ćemo učiniti da to uradimo, ali nadam se da prvenstveno neće biti problema po pitanju opstanaka u ligi'', zaključio je Ivan Bubalo.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gabelski GOŠK u osam utakmica proljetnog dijela prvenstva Prve lige FBiH ima karakteristike ekipe koja teško dobiva, ali još teže gubi utakmice.

Pobijedili su četiri, tri remizirali, ali kod lidera prvenstva Posušja upisali i prvi poraz koji je došao u 8. kolu drugog dijela natjecanja. Pogodak su primili u 73. minuti meča. Bio je to tek treći primljeni gol u osam proljetnih utakmica (gol razlika im je 7:3).

''Prvo poluvrijeme je bilo dobro s naše strane. Nismo imali izrazitih šansi, ali smo bili dominantniji u posjedu, dobro se postavili. Bili smo dobri, a onda nas je izbacila iz ritma povreda Dražana Glibe kojeg smo morali zamijeniti na poluvremenu. Napravili smo neke rokade u sastavu i jednostavno smo nestali drugo poluvrijeme. Energija nije bila ni blizu kao prvo poluvrijeme'', kazao je za Dnevni list trener Ivan Bubalo.

''Posušje je preuzelo inicijativu i riješili su meč eurogolom. Nismo imali nekih konkretnih šansi, bila je to zaslužena pobjeda Posušja i baš se vidi zašto su cijelu sezonu bili na prvom mjestu. Pokušali smo izbjeći prvi poraz, ali tako je ispalo i okrećemo se TOŠK-u'', dodao je.

Tim iz Tešnja nije u nekoj ekstra formi jer su upisali četiri pobjede, tri poraza te jedan remi. Ipak u posljednjem meču protiv Budućnosti su slavili sa 2:0.

''Faktički nisu još otpisani u utrci za prvim mjestom. Stalno ponavljam da svugdje igramo na pobjedu, a tako će sigurno biti na našem terenu. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i što prije osiguramo opstanak'', poručio je Bubalo.

Gabeljani su među boljim ekipama u drugom dijelu natjecanja po igri i bodovnom učinku. Polako se kreću prema sredini ljestvice, ali posljedice loše jeseni je teško nadoknaditi.

''Volio bih GOŠK vidjeti među prvih pet – šest ekipa na kraju, iako s obzirom na učinak na polusezoni to djeluje kao veliki zalogaj. Međutim u ovom trenutku više i nije tako nerealno. Ako napravimo još jedan pozitivan niz, nije nerealno. Sve ćemo učiniti da to uradimo, ali nadam se da prvenstveno neće biti problema po pitanju opstanaka u ligi'', zaključio je Ivan Bubalo.

Kopirati
Drag cursor here to close