Proljeće u Premijer ligi

Trener GOŠK-a Mato Neretljak: Dobro smo trenirali

Gabeljani u drugi dio ulaze s renoviranom momčadi, brojčano u plusu su za četiri igrača.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dobro smo radili u Medulinu, mislim da smo spremni za nastavak prvenstva'',  kratko je, po povratku iz Istre, kazao Mato Neretljak, trener GOŠK-a.

Na opasku da rezultati pripremnih utakmica nisu sjajni, dodao je: ''To su probne test-utakmice na kojima uigravamo različite varijante, a za mene su rezultati tih utakmica u drugom planu''.

Podsjećamo, GOŠK je na drugom po redu međunarodnom nogometnom turniru Medulin Cup bio posljednji, šesti. Najprije je u skupini izgubio od Zrinjskog 2:0, zatim od Osijeka II 3:1, pa na kraju u susretu za 5. mjesto, od hrvatskog drugoligaša Šibenika 2:0.

Između utakmica, Gabeljani su u također pripremnoj utakmici, pobijedili niželigaša Pazinku s čak 10:2. Dakle, saldo pobjeda je negativan, pogodaka pozitivan.  Prvi strijelac na pripremama u Istri bio je Šime Gržan, doskorašnji igrač Zrinjskog, koji se GOŠK-u priključio uoči puta.

Prije puta u Istru na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli, GOŠK je odigrao dvije solidne utakmice. Poražen je 1:2 od Sutjeske, a u utakmici za treće mjesto dobio je Dinamo II 1:0. Razdoblje uigravanja Gabeljani su otvorili utakmicom protiv Veleža u Mostaru, 3:3, piše Večernji list.

Dakle, kada se sagleda omjer pobjeda - dvije i poraza – četiri, uz jedan neodlučan rezultat, GOŠK nije u pozitivi, što, kako trener Neretljak kaže, ne mora značiti ništa.

Njegov prethodnik na klupi GOŠK-a Feđa Dudić, poslije ljetošnjeg uspješnoga pripremnog niza, nakon nekoliko prvenstvenih kola požalio se kako je ono što njegova momčad pruža u službenim utakmicama “daleko od onoga kako je igrala pripreme”. 

Sveukupno, treba sačekati prvenstvene utakmice pa vidjeti moć Gabeljana u nastavku prvenstva. U preostalim kolima prve dionice slijede mu sve stare ‘mušterije’, vječiti dužnik Mladost u gostima, Sloboda u Gabeli i Čelik u Zenici. Eto prilike za dokazivanje...

Ranije najavljivana pripremna utakmica protiv Titograda je otpala, a GOŠK će u subotu još imati generalnu provjeru protiv Čapljine.

Što se tiče igračkog kadra, Gabeljani u drugi dio ulaze s renoviranom momčadi, brojčano u plusu su za četiri igrača. Počelo je loše jer su u startu otišli bivši kapetan Anković pa Zolj te dvojica iz Zrinjskog posuđenih igrača – Hajdarević i Bevanda.

Prve prinove bila su trojica mladih igrača Širokog Brijega – Vukoja, Nikić i Knežević, zatim je stigao Mujkić iz kalesijske Bosne pa Husić iz premijerligaša Zvijezde 09. U posljednjem valu pridošli su Prskalo iz Solina, Medak iz Poprada, vratar Lukač iz Danske te na koncu Gržan iz Zrinjskog.

Dakle, sve odreda mladi igrači pred kojima je prilika za dokazivanje. GOŠK će u drugi dio sezone startati gostujućom utakmicom protiv Mladosti koja ga je jesenas neugodno iznenadila u Gabeli, a potom slijede susreti protiv Slobode i Čelika.

Lavovi će u nastavak startati s 11. pozicije i 18 bodova. Uz stogodišnjicu kluba, cilj je samo jedan - ostanak u ligi.

Kopirati
Drag cursor here to close