Ivan Bubalo

Trener GOŠK-a: Liga je jako izjednačena, odlučuju pristup i karakter

GOŠK je jedini neporažen tim u Prvoj ligi FBiH, a imali su i najbolju gol razliku, 26:9.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S trenerom Ivanom Bubalom na mjestu šefa struke od prošle zime gabelski GOŠK je u kontinuitetu rastao sa rezultatima do sadašnje jesenske titule prvaka u Prvoj ligi FBiH.

Prošle jeseni su Gabeljani osvojili 14 bodova, da bi s Bubalom na klupi došli do 29 na proljeće, a ove jeseni do 33. To je drugi najbolji učinak GOŠK-a u jesenskom dijelu prvenstva ikad, jer su 2007. osvojili 36 bodova, a 2010. godine također 33. Ovo je treći put (poslije 2007. i 2010.) da su postali jesenski prvaci u ovom rangu.

 ''Posušje je prošle sezone imalo 31 bod u jesenskom dijelu, a u drugom dijelu 30 i plasirali su se sa 61 bodom u Premijer ligu. To ipak ništa ne mora značiti. Imamo jako puno ekipa blizu nas, što je potvrda izjednačene lige, tako da je recept karakter, pristup i maksimalno davanje svojih kvaliteta u svakoj utakmici'', govori trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

Osim toga GOŠK je jedini neporažen tim u Prvoj ligi FBiH, a imali su i najbolju gol razliku, 26:9.

 ''Mislim da smo i premašili očekivanja, ekipa je iznijela najveći teret, uprava nas pratila u svakom koraku, a mi sa stručne strane dali svoj dio. Mislim da je bila jako uspješna polusezona i ako ovako nastavimo, imamo jako velike šanse i po pitanju borbe za naslov. Sad smo u vrhu i logično nam slijedi borba za prvaka'', kaže Bubalo koji je tijekom čitave polusezone potencirao pristup bez velikih najava, već fokus postavljao samo na svaku sljedeću utakmicu.

Pokazalo se to kao uspješan način pristupa i hoda kroz prvenstvo.

 ''Pred sami početak prvenstva od naših 18-19 igrača ih je čak 13 imalo stomačnu virozu, dosta njih završilo na infuziji i to je sigurno jedan od uzroka zašto smo malo lošije krenuli u prvenstvo. Prva tri kola smo remizirali. Sve poslije toga je išlo naprijed i bili smo bez poraza'', napominje za Dnevni list trener GOŠK-a.

Nema nekih velikih razlika u sastavu ekipe koja je prošle jeseni osvojila 14 bodova, a ove 33.

 ''Ova liga od zadnjeg Tomislava do nas na vrhu, iako je bodovna razlika sad velika, ima jako male razlike u kvaliteti ekipa. Nijanse odlučuju tko će pobijediti, možda više karakter i pristup odlučuju. Liga je jako izjednačena i biće velika borba u utrci za prvaka i opstanak do kraja'', smatra Bubalo.

Igrači su već na odmoru, a GOŠK-u slijedi priprema terena za proljetni dio.

 ''Sad nam slijedi analiza posla, tko je imao kakav pojedinačni učinak i da vidimo hoćemo li trebati tražiti pojačanja kako bi u pripreme krenuli spremni za pohod na prvo mjesto'', zaključio je Ivan Bubalo.

GOŠK je golovima Nermina Hajdarevića u 57. i Salke Jazvina u 85. minuti savladao Simm-Bau (2:0) u posljednjem kolu.

 ''Sve što sam znao o ekipi Simm-Bau, to su oni potvrdili na utakmici. Jako su dobra ekipa, možda individualno najkvalitetnija. Brzi su i motorični, nije mi jasno zašto imaju ovako mali broj bodova, ali opet u tom smislu podsjećaju na GOŠK koji je bio prošle sezone u sličnoj situaciji. Ušli su u prvenstvo sa visokim ambicijama, a dogodilo se suprotno. Pripremali smo se tjedan dana najozbiljnije moguće i zaključili jesen pobjedom'', izjavio je Bubalo.

Kopirati
Drag cursor here to close