Umit Ozat

Trener Čelika zamolio Žižovića da napusti presicu, a onda otvorio dušu

''Protivnik je igrao sa "tri čovjeka više". Ne znam koja će ocjena biti za suce, ali protivničkom treneru ne želim da iskažem nepoštovanje. Želim da kažem nešto o nama'', objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti pressicu.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2020. u 17:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na predzadnjem, 11. mjestu na tablici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija u sudačkom dodatku prvog poluvremena te Asim Zec u 83. minuti, sada četvrti, sa 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na konferenciji za medije nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima "podižu" ekipu.

''Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokom nivou, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili'', kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj tko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žižiovića da napusti pressicu, što je on i učinio uz konstataciju da je "ovako nešto prvi put doživio".

''Protivnik je igrao sa 'tri čovjeka više'. Ne znam koja će ocjena biti za suce, ali protivničkom treneru ne želim da iskažem nepoštovanje. Želim da kažem nešto o nama'', objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti pressicu.

''Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo da uzmemo naknadu za taj trud'', kazao je Ozat.

Dodao je da klub nema dugova za licencu, "nemamo nikakvih problema, ali nam ne daju licencu".

''Ne znam što se traži. Vjerojatno žele da ova ekipa nema uspjeha. Ovaj tjedan, ako se to ne završi, mi nemamo razloga da budemo ovdje'', kazao je Ozat, koji je istaknuo kako "nigdje u svijetu sudac ne bi ovako sudio za domaću ekipu".

On smatra kako je već netko odlučio tko će ispasti, ali da se oni nemaju namjeru predati, bez obzira na opstrukcije.

''Neka se nitko ne sekira, ova će ekipa osigurati opstanak. Bitno je samo da naši navijači ne izgube nadu. Ako ne dobijemo registraciju naredni tjedan, pisat ću predsjedniku Turske i obavijestiti ga da se ovdje prema nama ponašaju kao prema izbjeglicama'', kazao je Ozat, koji je istaknuo da ne bježe, da nisu na "crvenim potjernicama", nego su samo došli da rade u Bosnu i Hercegovinu.

Ozat je najavio i da će, ako se ponovi slično suđenje protiv Čelika, "pisati i UEFA-i".

Kopirati
Drag cursor here to close