Protiv Sarajeva

Trener Čelika uzbuđeno čeka prvi susret s navijačima

''Ostvarili smo dobar rezultat u važnoj utakmici u Širokom, gdje smo osvojili tri boda i to je bio dobar početak za nas'', kazao je.
Sport / Nogomet | 26. 07. 2019. u 11:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Trener Čelika uzbuđeno čeka prvi susret s navijačima

Čelik će nakon trijumfa na Pecari protiv Širokog Brijega, kojeg su u 1. kolu porazili s 1:0, u nedjelju na svom terenu u okviru 2. kola BHT Premijer lige ugostiti aktualnog prvaka Sarajevo.

Zeničani su prošle sezone na svom terenu protiv Sarajeva odigrali utakmicu bez golova, ali u ovu utakmicu ulaze s puno više optimizma, o čemu govori i podatak da su u prodaju pustili svih 13.000 ulaznica.

Čvrsto na zemlji

''Ostvarili smo dobar rezultat u važnoj utakmici u Širokom, gdje smo osvojili tri boda i to je bio dobar početak za nas. Nadamo se uspjehu i protiv Sarajeva'', kazao je na današnjoj press-konferenciji trener Hasan Özer.

On je upozorio kako moraju ostati čvrsto s obje noge na zemlji, jer nije važno kako ste počeli nego kako završiti sezonu.

''Ovo će biti moj prvi susret u prvenstvenom meču s navijačima Čelika i zbog toga sam jako uzbuđen. Vjerujem da će stadion biti pun i da će navijači doći da nas podrže protiv Sarajeva'', istaknuo je Özer.

Što se tiče ekipe Sarajeva, zenički trener kazao je da je gledao njihove evropske nastupe i meč protiv Zrinjskog, u kojima je primijetio da su vrlo disciplinirana ekipa.

Dati maksimum

''Bez obzira na neke povrijeđene igrače, oni će izaći sa 11 igrača, kao i mi. Učinit ćemo sve da pobijedimo'', najavio je Özer, koji je dodao kako još nije odlučio u kojem će sastavu istrčati jer svi igrači imaju pravo nastupa. Do utakmice, podsjetio je, imaju još dva treninga.

''Sve utakmice će za nas biti teške pa i ova protiv Sarajeva, ali najvažnije je da mi damo svoj maksimum. Izaći ćemo na teren s namjerom da pobijedimo, ali ovo je nogomet i moramo biti spremni na svaki ishod'', kazao je Özer.

Jedini mladi reprezentativac iz redova Čelika, stoper Vedran Vrhovac, najavio je kako će mali detalji odlučiti o pobjedniku meča, ali da se nada da će to biti oni.

''Vjerujem da će atmosfera na stadionu biti kakva se rijetko viđa na našim terenima. Pozvao bih navijače da dođu i budu naš dvanaesti igrač'', kazao je Vrhovac.

Kopirati
Drag cursor here to close