Prva liga FBIH

Trener Čapljine pred susret sa Veležom: Svaka lopta bit će kobna

Konkurencija u Prvoj ligi će biti jaka ove sezone, a dodatnu mobilizaciju klubova potiče činjenica da će iz nje ispasti minimalno tri, a maksimalno pet ekipa.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2018. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još samo par dana je ostalo za start Prve lige FBiH, sve ekipe su u završnoj pripremi za uvodnu utakmicu ovoga vikenda, pa tako i nogometaši Čapljine.

U posljednjoj fazi priprema su Čapljinci odigrali nove prijateljske utakmice i ovaj dio zaključili pobjedom protiv Metalleghea (2:1) prošle subote. Prethodno su dobili Neretvanac (3:1), a izgubili od Širokog Brijega (5:1).

''Nije bilo realno da igramo s Širokim Brijegom u tom trenutku zbog faze priprema kad smo trebali igrati meč slabijeg intenziteta. Ali nismo imali drugog protivnika. Tu se ekipa dosta potrošila pa je moramo vratiti kako bi bili u top formi za Velež'', kaže trener Damir Borovac za Dnevni list.

Ukupno je momčad odigrala sedam utakmica, četiri pobijedila, a tri izgubila (gol razlika 15:16). Čapljina je dobila čitav jedan novi tim igrača ovoga ljeta, a to je donijelo i novi veliki posao za struku.

''Neke smo utakmice odigrali dosta dobro, neke na srednjem intenzitetu, a protiv Neretvanca izvanredno. Sve ovisi od dana i igrača kako reagiraju. Prvenstvo dolazi i sigurno će biti dosta oscilacija, a što je razumljivo zbog dosta promjena i mlade ekipe. Ne možemo drukčije, što imamo tu, to je to. Ne možemo kukati, nego nastojati iz ovih igrača izvući maksimum.''

Čapljina se kao i prethodnih godina okrenula dovođenju mladih igrača koji bi kroz svoj rad, napredak i armaciju trebali i klubu donijeti rezultat.

''Imamo dosta mladih igrača, ali siguran sam da će pruženu šansu neki od njih dobro vratiti. To su momci koji žele raditi i napredovati kako bi otišli u jači klub. Pokazalo se već da se i iz Čapljine može otići izravno u inozemni klub.''

Pred start prvenstva i subotnji (17.30 sati) meč s Veležom na stadionu Bjelave, Čapljinci su imali problema s ozljedama, ali bi ipak trebali bit kompletni.

''Protiv Veleža moramo odigrati na visokom nivou ako ih želimo dobiti jer će se tu gledati svaka lopta, a svaka greška može biti kobna za obje ekipe. Oni imaju imperativ prvog mjesta, ali ni njima neće biti lako'', zaključio je Damir Borovac.

Konkurencija u Prvoj ligi će biti jaka ove sezone, a dodatnu mobilizaciju klubova potiče činjenica da će iz nje ispasti minimalno tri, a maksimalno pet ekipa, piše Dnevni list.

''Velež i Olimpik su najavili borbu za Premijer ligu, ali i pored njih ima puno ozbiljnih ekipa koje su se jako pojačale. Jedinstvo se diglo, TOŠK dosta ulaže, Zvijezda i Vitez su se pojačali, Metalleghe djeluje ozbiljno… neki drugi su tradicionalno nezgodni. Nema nijedna ekipa da je u ovom trenutku kandidat za ispadanje, a ujedno će vjerojatno svi od trećeg mjesta biti u utrci za ostanak. U ovom trenutku je puno toga nejasno, trebat će se odigrati par kola da slika bude jasnija. Nikome neće biti lako. Svi kažu da je ova liga teška, ali nitko ne želi ispasti.''

Test mečevi HNK Čapljina

GOŠK 1:4 (Jović)
Leotar 4:1 (Hrvanović 2, Šunjić, Mustać)
Velež N. 3:1 (Rodin 2, Buhač)
Olimpik 1:3 (Kajtazi)
Neretvanac 3:1 (Pervan 2, Buhač)
Široki Brijeg 1:5 (Mustać)
Metalleghe 2:1 (Tipurić, Rozić)

Kopirati
Drag cursor here to close