Prva liga FBiH

Trener Čapljine: Cilj je izboriti miran drugi dio

Čapljinci su dobili pet od posljednjih sedam utakmica prvenstva.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2019. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golom Ahmeda Hasinovića u 10. minuti Čapljina je upisala novu pobjedu protiv kakanjskog Rudara (1:0) i tako se svrstala uz bok ekipama iz samog vrha ljestvice Prve lige FBiH.

Za ovakav pomak Čapljinci su dobili pet od posljednjih sedam utakmica prvenstva.

''Bila je to teška utakmica u kojoj mislim da smo bili bolji za taj jedan gol. Čestitam igračima na zalaganju iako smo bili oslabljeni neigranjem tri igrača (Ivan Sušić, Stefan Savić i Srđan Vulić su imali kartone, op.a.). S obzirom na to, mislim da smo napravili dobar rezultat. Na vrijeme smo dali gol, a u toj ranoj fazi smo imali još dvije dobre šanse gdje smo mogli sve riješiti'', prokomentirao je trener Čapljine Dragan Radović za Dnevni list

''Rudar je jedna od boljih ekipa s kojima smo dosad igrali. Čvrsta su ekipa, veoma nezgodni, dobro smo im parirali pa nisu napravili neke šanse'', dodao je.

Čapljinci su se tako izborili za gornji dio ljestvice i olakšali sebi put kroz prvoligaško prvenstvo.

''Cilj nam je i bio da se probamo izboriti za miran drugi dio da bi mlađi igrači dobili što veću minutažu. Zasad smo to ostvarili i bitno je da privedemo preostale četiri utakmice kako treba i ostanemo među najboljih 6 – 7 ekipa'', kaže Radović.

Neki izričit bodovni cilj tu nemaju.

''Kao i dosad, idemo od utakmice do utakmice. Sad nam dolazi Goražde i idemo na pobjedu kao i ostale utakmice. Ni protiv Goražda nećemo biti kompletni jer nedostaju kartonirani Gabrijel Zubac i Milorad Albijanić. Oni su po kvaliteti slični Rudaru, ali su Kakanjci nešto čvršći, kompaktniji i igraju duže zajedno'', rekao je Dragan Radović.

S obzirom da se radi o novoj domaćoj utakmici Čapljinci svakako kao osnovni cilj ipak imaju osvajanje sva tri boda. Raspored im potom nosi gostovanje Jedinstvu u Bihaću, domaći susret sa Zvijezdom i gostovanje Metallegheu u Jajcu na zatvaranju jesenskog dijela prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close