Sarajevo i Budućnost po play-off

Trener Budućnosti: Žao mi je što neće biti publike, jer bi Zeničani navijali za nas

Iako je od Podgorice do Zenice relativno kratak put i autobusom, momčad Budućnosti na ogled sa Sarajevom stiže čarter letom, jer tako zahtjeva UEFA.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2020. u 13:23 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski prvak i bosanskohercegovački prvak igrat će u Zenici za plasman u play-off Europske lige i vjerojatni ogled sa škotskim Celticom.

 Doduše, i Sarajevo je u ovoj fazi očekivalo da će igrati s Astanom, no Budućnost je u Kazahstanu napravila senzaciju i izborila plasman dalje.

 ''Mnogo više ljudi sada vjeruje u Budućnost nakon što smo prošli kvalitetnu ekipu kao što je Astana'', poručio je trener Budućnosti Mladen Milinković, a prenose Vijesti.

 ''Sarajevo je ozbiljan klub, ima dobru ekipu, u formi su… I oni dugo čekaju veliki rezultat u Europi i siguran sam da će uraditi sve da se domognu grupne faze. Imaju i ozbiljnog trenera, Vinka Marinovića. Neće se zavarati nakon našeg rezultata u Kazahstanu. U sastavu je nekoliko iskusnih nogometaša. Među njima je kapetan Ahmetović, koji ima 35 godina, ali igra kao da ima 20. Osjećaju priliku, ali osjećamo je i mi. Ovo je šansa naše generacije da pomjeri granice u Europi - dodaje Milinković.

 Zanimljiv je i njegov komentar na to što će se utakmica igrati na praznom Bilinom polju.

''Žao mi je što u Zenici neće biti publike - poznavajući tamošnje prilike, vjerujem da bi navijači domaćeg Čelika navijali protiv Sarajeva, odnosno za nas. Odlučili su se za Bilino polje u Zenici jer zbog rivaliteta sa Željezničarom nisu htjeli na Grbavicu. Za njih taj teren nije nepoznanica jer je svaki igrač Sarajeva igrao na tom stadionu. Nije kao kod kuće, ali svakako igraju u svojoj državi, nedaleko o svog grada'', zaključio je Milinković, a prenose Vijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close