Copa del Rey

Trećeligaš s igračem manje izbacio Real iz Kupa kralja!

Real Madrid je ispao u šesnaestini finala Kupa kralja od trećeligaša. Alcoyano je kod kuće slavio s 2:1 nakon produžetka.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećeligš Alcoyano pobijedio je veliki Real Madrid s 2:1 u šesnaestini finala Kupa kralja.

Real je poveo u 46. minuti golom Edera Militaa. Jose Solbes izjednačio je u 80. minuti, a Juanan je donio pobjedu Alcoyanu u 115. minuti.

Što je najpogubnije za slavni madridski klub, Alcoyano je uspio zabiti pobjednički pogodak s igračem manje, jer je u 109. minuti isključen Ramon Lopez, koji je dobio drugi žuti karton.

Madridski mediji vrište o neviđenoj sramoti. Zinedine Zidane poslao je na travnjak promiješanu momčad, ali to ne mijenja puno na stvari. Hazard, Kroos i Benzema ušli su u produžetku, no nisu uspjeli donijeti pobjedu Realu.

Domaći vratar, 41-godišnji José Juan Figueras, upisao je čak deset obrana na ovoj utakmici - više od bilo kojeg vratara u ovoj sezoni protiv Reala, u svim natjecanjima.

Španjolski mediji javljaju da je u Alcoyu, gradiću od 100 tisuća žitelja, koji se nalazi nešto južnije od Valencije, nastala prava ludnica.

Zanimljivo da je Alcoyano posljednji put pobijedio veliki Real 1951. Bio je isti rezultat. 70 godina poslije Realu se ponovno dogodio „Alcoyanazo“.

Luka Modrić nije konkurirao za ovu utakmicu.

Sličnu sudbinu nedavno je doživio i Atletico Madrid, kojeg je u Kupu kralja porazio trećeligaš Cornella (1:0).

Kopirati
Drag cursor here to close