Dobro kaže...

"Trebalo bi imati Zlatne lopte za Messija i Ronalda, a jednu za sve ostale"

"Trebali bi napraviti tri Zlatne lopte. Jednu za Messija, jednu za Ronalda i jednu za sve ostale", kroz smijeh je rekao kapetan Kraljevskog kluba u intervjuu kojeg je za TUDN s njim vodio Ivan Zamorano.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2019. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Sergio Ramos veliki je prijatelj Luke Modrića

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos našalio se na temu kontroverzi koje gotovo svake godine okružuju dodjelu Zlatne lopte France Footballa za najboljeg nogometaša u minuloj godini.

Podsjetimo, ove godine po rekordni šesti put ju je osvojio Lionel Messi, a iza njega je s njih pet ostao njegov vječni konkurent Cristiano Ronaldo.

I ovaj put bilo je dosta polemika oko toga tko je zaslužio ovu nagradu, a iza Messija ostali su Van Dijk, Ronaldo i Mane.

Međutim, jasno je da uvijek ima onih koji se bune oko dobitnika Zlatne lopte, a zanimljivo rješenje da se ovaj problem konačno završi dao je Sergio Ramos.

"Trebali bi napraviti tri Zlatne lopte. Jednu za Messija, jednu za Ronalda i jednu za sve ostale", kroz smijeh je rekao kapetan Kraljevskog kluba u intervjuu kojeg je za TUDN s njim vodio Ivan Zamorano.

Kapetan Real Madrida bio je jedan od ključnih igrača svoga kluba u dominaciji koju su imali u Ligi prvaka, osvojivši tri naslova pobjednika u nizu.

Kaže kako mu je najdraži i najznačajniji pogodak u karijeri onaj u Lisabonu, duboko u sudačkoj nadoknadi gol glavom u finalu Lige prvaka protiv Atletica 2014. godine. Bio je to gol vrijedan La Decime, desetog Realovog naslova prvaka Europe, pošto su igrači Reala pobijedili u produžetku (4:1).

"To je promijenilo povijest jer nam je pomoglo da ponovo osvojimo Ligu prvaka i ujedno osvojimo tri u nizu. Lige prvaka su poput moje djece, ne mogu vam reći koji osvojeni naslov najviše volim", izjavio je Sergio Ramos.

Foto: AFP / Sergio Ramos uvijek je bio i blizu i suviše daleko od Zlatne lopte...

Uoči predstojećeg derbija protiv Barcelone, prvog El Clasica sezone, koji se igra na Campu Nou, kaže kako se nada da će uspjeti pobijediti i zauzeti vrh tablice.

Ramos, kojemu su 33 godine, nerado govori o tome tko bi ga trebao naslijediti, ali napominje kako Real Madrid ima jako dobru nogometnu školu, a tu je i međunarodno tržište igrača.

"De Ligt je branič s velikom budućnosti. Potrebno mu je iskustvo, ali igrač je za budućnost", kaže Ramos, ciljajući izravno na opciju da mladi Nizozemac jednoga dana iz Juventusa prijeđe na Santiago Bernabeu.

Kopirati
Drag cursor here to close