Feđini specijali

Treba znati proslaviti gol  

Naravno, može se puno toga naći kada se priča o proslavama golova, načinu na koji su se slavili. Neki su bili originalni neki manje. Bilo je povreda, neugodnih padova, povreda igrača, navijača.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2021. u 11:56 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina smo svjedoci kako pojedini igrači pa i kompletne momčadi sudjeluju u pravim malim predstavama koje nekada znaju potrajati, koje ih nemali broj puta koštaju kartona ili čak nekih suspenzija. Vožnja bicikla, kajaka, skidanje šorceva, aplaudiranje samom sebi, to je ono što smo mogli vidjeti na terenima širom svijeta, posebno u nekih za većinu nedostupnim i nevažnim ligama.

Marcello Matrone, Ivan Franjic, Mario Đurovski, su manje poznati igrači koji su pažnju svjetske nogometne javnosti, navijača uspjeli skrenuti na jedan pomalo drugačiji način. Drugačiji kada je u pitanju proslava postignutih golova. Bilo je tu i većih faca poput Robbieja Fowlera ili Francesca Tottija koji su također znali "iznenaditi" tijekom slavlja.

Fowler šmrcao gol – liniju

Jedan od prvih koji se "proslavio" tako bio je sjajni Robbie Fowler, nekadašnji igrač Liverpoola, Leedsa, Manchester Cityja, reprezentacije Engleske. Jedno vrijeme Robbie je bio na udaru navijači Evertona, ali i medija u Engleskoj koji su ga optuživali za uzimanje kokaina. Tako je za vrijeme velikog Merseyside derbija 1999. godine, na čudan način proslavio gol koji je postigao.

Kleknuo je na zemlju i pretvarao se da šmrca gol-liniju - točno pred pristalicama Evertona. Proslava je Fowleru donijela pozamašnu zabranu od četiri utakmice i novčanu kaznu od 32.000 funti - najveću novčanu kaznu u tom trenutku za igrača Premier lige. To je bio gol za izjednačenje iz jedanaesterca.

Video: Liverpool 3-2 Everton 03/04/1999- Premier League 1998/1999

- Nije me bilo briga za kaznu, znao sam što radim. Želio sam samo uzvratiti navijačima Evertona za sve ono što su mi napravili i radili u tom periodu, pojasnio je kasnije Fowler.

Kralj proslave je Matrone

Pažnju na sebe je znao skrenuti i Marcello Matrone. Ovaj Brazilac je svoju karijeru gradio igrajući u Finskoj, od prve do treće lige, a način na koji je on proslavljao golove sa svojim suigračima, možemo nazvati jednom vrstom predstave. Sa svakim novim golom, Matrone je probao biti kreativniji. Bilo je tu oponašanja i Lady Gage, Amy Winehouse, Shakire, itd... Danas ovog Brazilca mnogi zovu i "kraljem" proslave golova"

Video: Marcello Matrone Goals Celebrations-Lady Gaga,Shakira,Rihanna,Neymar,Guns n R.,Amy Winehouse,Djs...

Svoje mjesto kada su u pitanju "predstave" nakon golova u ovom društvu svakako ima i momčad odnosno igrači Stjarnan FC-a.Ova momčad s Islanda ima pravu malu kompilaciju "proslavljenih golova" pod nazivima toalet, plivanje, Rambo, vožnja boba (četverosjeda), ples. Čega sve tu nema.

Video: Stjarnan F.C. - Best Celebrations

Mario Đurovski, sin legendarnog Milka je također ostao upamćen kao igrač sa specifičnim način proslave golova. Posebno u vrijeme dok je nosio dres Muangthong Uniteda s Tajlanda.

Đurovski i Vučinić

Jednom prilikom je nakon gola skinuo šorc i stavio ga glavu. Zaradio je drugi žuti karton, odnosno crveni, te dodatnu kaznu od svog tadašnjeg trenera Slaviše Jokanović.

- Možda i najgluplji trenutak karijere. U tom momentu neko razočarenje. Slaviša Jokanović nije pričao sa mnom neko vrijeme zbog toga. Bio je ljut, ja sam se izvinjavao. Bio sam drastično kažnjen, prihvatio sam sve, međutim, kako je vrijeme prolazilo, ispostavilo se da je zapravo možda bio i najbolji potez koji sam napravio, rekao je Đurovski.

Video: NO PANTS CELEBRATION.... from Mario Gjurovski from SCG MuangThong United

Tijekom svoje igračke karijere, na skoro sličan način golove je proslavljao Mirko Vučinić. I njega je to znalo skupo koštati ali nije odustajao. To je radio i kao igrač u klubovima, ali u reprezentaciji Crne Gore.

Video: vucinic crazy celebration

Francesco Totti je u dresu Rome postigao 250 golova, jedan od njih onaj koji ima svoju težinu, protiv Lazija u derbiju je proslavio koristeći mobilni telefon. Utakmica je igrana 2015. godine, Totti je zabio za 2:2 i onda prigrabio telefon kako bi napravio selfie s navijačima.

Video: Roma Lazio 2-2 Francesco Totti Goal and selfie

- Razmišljao sam kako bih eventualno mogao proslaviti gol, imao sam stotinu stvari u glavi. Na kraju sam našem treneru golmana dao mobitel. Tada je počeo taj "trend selfija" a ja volim da čuvam privatni život za sebe, međutim to je bila jedinstvena prilika koja se nikada neće ponoviti, istakao je Totti.

Neko se i povrijedi

Naravno, može se puno toga naći kada se priča o proslavama golova, načinu na koji su se slavili. Neki su bili originalni neki manje. Bilo je povreda, neugodnih padova, povreda igrača, navijača. Sjetite se samo Martina Palerma, Milan Jovanovića koji je završio u kanalu nakon proslave gola protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Nešto novo su navijačima Brisbanea ponudili prije desetak godina Ivan Franjic i njegovi suigrači nakon gola u susretu protiv momčadi Central Coast-a. Ivan i društvo su nakon gola provozali kajak.

Video: Ivan Franjic goal - kayak celebration

Vrlo zanimljiv način slavlja nakon gola jeste ulazak na tribinu, sjedanje i aplaudiranje samom sebi. Za to vam je potreban manji stadion, lakši način da se probijete u prvi red tribina i da naravno zabijete gol. Kako to izgleda u izvođenju izvjesnog Rusella igrača Casteltona i Bjelorusa Dzimitryja Koube tada igrača litvanske momčadi Trakai.

Video: Funny Unusual Goal Celebration v FC United

Video: D.Koub švenčia įvartį / Unusual goal celebration in Lithuania (Original! HD!)

Naravno ima toga i zato uživajte....

Video: 10 FUNNIEST GOAL CELEBRATIONS EVER
Kopirati
Drag cursor here to close