Svrake u zatišju

Traže popust: Prodaje se veliki engleski klub, ali se umiješao koronavirus

Pandemija koronavirusa stavila je prodaju Newcastlea na standby. "Fond koji je zainteresiran za kupnju Newcastlea želi, u svjetlu velike neizvjesnosti koja vlada u cijelom svijetu zbog koronavirusa, sniziti cijenu s 340 na 300 milijuna funti".
Sport / Nogomet | 31. 03. 2020. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Koronavirus doveo je u pitanje prodaju nogometnog kluba Newcastle United

Kad je u pitanju engleska Premierliga, gotovo na dnevnoj bazi ovih dana možemo čitati scenarije, nadanja i prognoze u vezi nastavke sezone koja je prekinuta uslijed pandemije koronavirusa.

Jedno je sigurno: neovisno o tome kakav bude konačni dogovor, jasno je da engleski klubovi već sad gube milijune funti, jer Premierliga je liga koja daleko najviše novca zarađuje od TV-prava i svaki vikend koji prođe bez prvenstvenih ogleda klubovima znači manjak u blagajni u odnosu na ono što su ukalkulirali već u svoj budžet za 2020. godinu, piše Gol.hr.

Prvi u Premierligi smanjili plaće zaposlenicima

To znači da će se morati rezati i troškovi, a prvi korak u tom smjeru povukao je Newcastle, postavši prvi klub koji je odlučio smanjiti plaće. Svrake su zasad smanjile iznos svim zaposlenicima radne zajednice, nekima čak i do 80 posto, tako da sad najveća plaća u klubu iznosi 2.500 funti mjesečno.

Da ne bi bilo zabune, ne odnosi se to na nogometaše s kojima tek treba postići dogovor o modalitetu smanjenja plaća, već isključivo na zaposlenike kluba.

U međuvremenu, s Otoka stiže još jedna vijest vezana uz Newcastle i to dosta bitna. Među navijačima omraženi trenutni vlasnik Mike Ashley pristao je prodati klub, a našao je i zainteresirane kupce.

Saudijski fond već sve dogovorio, ali...

Riječ je tvrtci Public Investment Fund of Saudi Arabia (PIF) odnosno, preciznije rečeno, o fondu za javna ulaganja koji se nalazi u vlasništvu države Saudijske Arabije i ujedno je jedan od najvećih državnih fondova na svijetu s procijenjenim bogatstvom od 320 milijardi američkih dolara.

Saudijci su s Ashleyjem, kojem navijači Svraka spočitavaju škrtost i loše upravljanje klubom, već postigli dogovor da konačna cijena transakcije bude 340 milijuna funti što je u eurima oko 383 milijuna.

Međutim, pandemija koronavirusa stavila je prodaju Newcastlea na standby.

"Fond koji je zainteresiran za kupnju Newcastlea želi, u svjetlu velike neizvjesnosti koja vlada u cijelom svijetu zbog koronavirusa, sniziti cijenu s 340 na 300 milijuna funti. Na toliko je pala njihova posljednja ponuda", piše Times.

U svakom slučaju, Mike Ashley je naumio prodati Newcastle, a fanovima Svraka ostaje za nadati se kako će s novim vlasnicima njihov klub uzletjeti prema gornjem domu Premierlige i više neće iz sezone u sezonu voditi teške bitke za ostanak u društvu najboljih.

Kopirati
Drag cursor here to close