Usmrtio pješaka

Tragedija mladog marokanskog reprezentativca po povratku s Mundijala

Prema pisanju svjetskih medija Harit je u noći sa subote na nedjelju na jednom pješačkom prijelazu u Marrakechu za volanom automobila naletio na 30-godišnjeg muškarca. Uz Harita je u trenutku tragedije navodno bio i njegov 14-godišnji brat.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amine Harit, 21-godišnji nogometaš Schalke i marokanske nogometne reprezentacije, sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Do tragedije je došlo svega par dana nakon povratka Maroka sa SP-a. Prema pisanju svjetskih medija Harit je u noći sa subote na nedjelju na jednom pješačkom prijelazu u Marrakechu za volanom automobila naletio na 30-godišnjeg muškarca. Uz Harita je u trenutku tragedije navodno bio i njegov 14-godišnji brat.

Iz njegovog kluba Schalkea potvrdili su nesreću i izrazili sućut obitelji tragično preminulog muškarca, a točni detalji nesreće još nisu poznati. Trener Domenico Tedesco (32) kaže kako suigrači i svi drugi iz kluba pružaju punu podršku svome članu.

Harit je inače na SP-u u Rusiji nastupio u utakmici protiv Irana koju je njegov Maroko izgubio s 1:0. Zamijenjen je u 82. minuti utakmice.

Bild piše kako je u nadležnom tužiteljstvu odgođeno uzimanje iskaza od Harita, a putovnica mu je oduzeta i ne smije napuštati Maroko. U međuvremenu nogometaševi odvjetnici vode pregovore s obitelji stradaloga kako bi isposlovali nagodbu uz plaćanje novčane odštete.

Prema marokanskom zakonu, ako se stranke dogovore, ne pokreće se sudski postupak protiv okrivljenog. Ne uspiju li se nagoditi, predstoji mu istražni postupak i u slučaju osude može dobiti do pet godina zatvora.

Najgora solucija za nesretnog mladog nogometaša je odlazak u zatvor. Ne samo da bi bila ugrožena njegova daljnja karijera, nego mu ni klub, prema postojećem ugovoru, više ne bi bio obavezan plaćati bilo kakve naknade, osim ukoliko to žele dragovoljno.

Kopirati
Drag cursor here to close