Premier League

Tottenham preokrenuo protiv Arsenala; Aston Villa se konačno trznula

Pobjedu Tottenhamu osigurao je stoper Alderweireld koji je u 81. minuti bio najviši u skoku pred vratima Arsenala nakon ubačaja iz kuta Sona. Tottenham je sada osmi na ljestvici sa 52 boda, dva više od devetog Arsenala.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2020. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: standard.co.uk / Tottenham - Arsenal 2:1

Nogometaši Tottenham Hotspura 2:1 (1:1) pobjedom protiv Arsenala u susretu 35. kola engleskog prvenstva preskočili su svog velikog gradskog rivala na ljestvici.

Gosti su poveli sjajnim pogotkom Lacazettea u 16. minuti, on je snažnim udarcem s više od 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Llorisa.

No, ta prednost nije dugo trajala, samo tri minute potom Son je iskoristio nesporazum Kolašinca i Davida Luiza, dokopao se lopte i potom rutinski svladao Martineza.

Pobjedu Tottenhamu osigurao je stoper Alderweireld koji je u 81. minuti bio najviši u skoku pred vratima Arsenala nakon ubačaja iz kuta Sona.

Tottenham je sada osmi na ljestvici sa 52 boda, dva više od devetog Arsenala.

Ranije u nedjelju Wolverhampton je na domaćem terenu svladao Everton sa 3:0 (1:0) te se probio na šestu poziciju i četiri boda ga dijeli od mjesta koje bi ga odvelo u Ligu prvaka.

Za "Wolvese" strijelci su bili Raul Jimenez (45+2-11m), Leander Dendoncker (46) i Diogo Jota (74). Everton je 11. sa 45 bodova.

Nogometaši Aston Ville 2:0 (1:0) domaćom pobjedom protiv Crystal Palacea zadržali su izglede za ostanak u prvoj engleskoj ligi.

Za prvu pobjedu Ville nakon 10 utakmica, odnosno od 28. siječnja, najzaslužniji je egipatski napadač Trezeguet koji je postigao oba pogotka, prvog u četvrtoj minuti nadoknadeprvog poluvremena, a drugog u 59. minuti.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
 
Kopirati
Drag cursor here to close