Premiership

Tottenham lako protiv Cardiffa, Arsenalu londonski derbi

Tottenham sada ima šest bodova manje od vodećeg Liverpoola, te bod više od Cityja kojeg u četvrtak očekuje veliki derbi na Etihadu protiv Liverpoola.
Sport / Nogomet | 01. 01. 2019. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Cardiff City sa 3-0 probivši se barem privremeno na drugo mjesto na ljestvici Premiershipa.

Spursi su sav posao obavili već u prvih pola sata utakmice postigavši sva tri gola. Među strijelce su se upisali Harry Kane (3), Christian Eriksen (12) i Son Heung-Min (26). U nastavku susreta gosti su rutinski sačuvali prednost osvojivši tri boda s kojima su preskočili Manchester City na drugoj poziciji.

Tottenham sada ima šest bodova manje od vodećeg Liverpoola, te bod više od Cityja kojeg u četvrtak očekuje veliki derbi na Etihadu protiv Liverpoola.

Prvog dana 2019. godine odigrane su još dvije utakmice u Premiershipu. Arsenal je očekivano slavio protiv Fulhma sa 4-1, dok je Leicester City pobijedio na gostovanju kod Evertona.

Arsenal je u londonskom derbiju pobijedio Fulham sa 4-1 čime je produžio niz bez domaćeg poraza od gradskog suparnika na 29 utakmica. "Topnici" u svojoj povijesti nikada nisu izgubili domaću utakmicu od Fulhama. U dosadašnji 29 ogleda Arsenal je slavio 24 puta, dok je pet susreta završilo bez pobjednika.

Golove za Arsenal postigla su četiri različita igrača Granit Xhaka (25), Alexandre Lacazette (55), Aaron Ramsey (79) i Pierre Aubameyang (83), dok je strijelac za goste bio Aboubakar Kamara (69).

Tragičar utakmice bio je gostujući napadač Ryan Sessegnon koji je u prvom poluvremenu pri rezultatu 0-0 imao dvije sjajne prilike. U 15. minuti je išao sam prema Brendu Lenu, ali je promašio cijeli gol, dok je osam minuta kasnije promašio loptu na drugoj stativi, prenosi Hina.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close