Premier liga

Tottenham - Arsenal 2-0, ponovno u režiji Sona i Kanea

Ovom pobjedom Tottenham je ponovno izbio na prvo mjesto Premier lige, a u nedjelju se još sastaju Liverpool i Wolverhampton.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2020. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Tottenham - Arsenal 2-0

U derbiju 11. kolu Premier lige Tottenham je u nedjelju na svom stadionu dobio Arsenal s 2-0, a sve je režirao najubojitiji napadački dvojac lige. Prvo je zabio Korejac Heung-min Son u 13. minuti na asistenciju Harryja Kanea, a potom je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (45+1) pogodio Harry Kane na dodavanje Heung-min Sona.

Heung-min Son na svom kontu ima 10 golova i 3 asistencije, a Harry Kane 8 pogodaka i 10 asistencija.

Ovom pobjedom Tottenham je ponovno izbio na prvo mjesto Premier lige, a u nedjelju se još sastaju Liverpool i Wolverhampton. Arsenal je na 15. mjestu sa 13 bodova, što je najgori prvenstveni start "topnika" u zadnjih 39 godina.

Sheffield United je i dalje jedini klub u Premier ligi bez pobjede u ovoj sezoni, nakon što je u nedjelju u 11. kolu na svom stadionu od Leicestera izgubio sa 1-2, a pobjednički gol zabio je Jamie Vardy u 90. minuti. Sheffield United je ostao na zadnjem mjestu sa samo jednim bodom.

Gosti su poveli golom Ayoze Péreza u 24. minuti, a samo dvije minute kasnije izjednačenje Sheffield Unitedu donio je Oliver McBurnie. No, u 90. minuti Leicester iz kontranapada dolazi do pobjede i trećeg mjesta na ljestvici. Veznjak domaćina John Fleck pogriješio je na centru, a Maddison je dobrim pasom u kontranapad izbacio Vardyja, koji zabija svoj osmi pogodak u Premier ligi.

U prvom susretu u nedjelju West Bromwich Albion bivšega hrvatskog izbornika Slavena Bilića doživio je težak domaći poraz od Crystal Palacea (1-5). Bilićevu momčad poraza su koštali autogol i crveni karton još u prvom dijelu. Već u 8. minuti branič domaćih Furlong je pogodio vlastitu mrežu, a u 30. minuti poravnao je Gallagher. Ključni trenutak zbio se u 34. minuti kada je crveni karton dobio Pereira zbog udaranja Van Aanholta. S igračem manje Bilićev WBA se raspao, a u nastavku su gostima uvjerljivu pobjedu donijeli Zaha (55, 69) i Benteke (60, 83). WBA je predzadnji sa šest bodova, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close