Prva liga FBiH

TOŠK, Igman i GOŠK zasad drže karakter neporaženih

Ukupno su uvodnih pet kola pokazala jako izjednačeno natjecanje u Prvoj ligi FBiH, neke ekipe poput Simm-Bau su ostvarile manje od očekivanog, dok je npr. Gradina kao povratnik u samom vrhu.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2021. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici 5. kola Prve lige FBiH tešanjski TOŠK je ostvario sigurnu pobjedu protiv Goražda (3:0) i skočio na čelnu poziciju natjecanja.

Uz konjički Igman i gabelski GOŠK su među tri ekipe koje su neporažene u uvodnih pet kola prvenstva.

Protiv Goražda ih je u prednost svojim golovima u 5. i 45. minuti odveo Selmir Mahmutović, da bi trijumf potvrdili pogotkom iz 60. minute Irmana Sejmenovića.

Zanimljivo je da je za Mahmutovića ovo bio ukupno već šesti gol, čime se izdvojio na vrhu liste strijelaca Prve lige FBiH.

TOŠK je i prethodnih sezona bio vrlo stabilna ekipa u Prvoj ligi FBiH te bi očito mogao predstavljati jednog od ozbiljnih kandidata za plasman u Premijer ligu.

Među njima je sigurno i gabelski GOŠK s kojim Tešnjaci u gostima igraju već u srijedu na stadionu Perica Pavlović u Gabeli.

Utakmica 2. kola Kupa FBiH će biti prilika da ove dvije ekipe odmjere snage prije važnijih okršaja u prvenstvu.

''Iskreno više mislim o Radniku (6. kolo Prve lige FBiH, nedjelja u Gabeli, op.a.), ali nikako ne bih htio da napravimo nekakav negativan rezultat jer to psihološki utječe na ekipu. Idemo sa ciljem da utakmicu dobijemo, ali nam je u prvom planu ipak Radnik. U Kupu dokle se bude moglo'', najavio je za Dnevn list trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

Ukupno su uvodnih pet kola pokazala jako izjednačeno natjecanje u Prvoj ligi FBiH, neke ekipe poput Simm-Bau su ostvarile manje od očekivanog, dok je npr. Gradina kao povratnik u samom vrhu.

Negativno iznenađenje je bivši premijerligaš Mladost koja je jedina bez osvojenog boda i sa vrlo lošom gol razlikom (8:18).

Ipak u ovom klubu su već reagirali i pokušavaju ojačati tim kako bi bili konkurentniji u nastavku, tako da je očekivati još uzbudljivije prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close