Igraj do kraja ...

Topi se prednost Sarajeva, Čelik i Radnik u igri za Europu

Zrinjskom na ruku ide i raspored jer od naredne četiri utakmice tri igra u Mostaru (Krupa, Željezničar, Sloboda), te gostuje na Pecari.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2019. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je na Koševu stigao do prve gostujuće pobjede ovog proljeća. U najvažnijem trenutku kako bi zadržao priključak u odnosu na vodeće Sarajevo. Naravno i dalje je to prednost od šest bodova, dvije utakmice, što nije lako dostići, ali je svakako daleko prihvatljivija za navijače ovog kluba posebno ako se zna da je momčad Husrefa Musemića mogla pobjeći ponovo na dvocifrenu bodovnu prednost.

Za Zrinjski ima i određenu težinu s obzirom na činjenicu da je Slišković imao velikih problema s igračkim kadrom (ozljede, kartoni). Sada ostaje pitanje kako će vodeća momčad lige reagirati jer je u dva susreta na domaćem terenu bez pobjede, a slijede susreti kontra Željezničara na Grbavici, te na domaćem terenu protiv Širokog Brijega.

Zrinjskom na ruku ide i raspored jer od naredne četiri utakmice tri igra u Mostaru (Krupa, Željezničar, Sloboda), te gostuje na Pecari.

Uz Zrinjski, još je samo Čelik u ovom kolu osvojio tri boda. Čelik je u ovoj 2019. godini još uvijek ne poražen, posljednja pobjeda protiv Mladosti bila treća vezana, četvrta u pet zadnjih utakmica. Sada je Čelik peti, ali dva boda daleko od trećeg mjesta i legitiman je kandidat za Europu.

Još jedna pozitivna serija traje, ona Radnika iz Bijeljine koji je šest utakmica bez poraza. Kod davljenika Krupe Radnik je izvukao bod u trećoj minuti sudačke nadoknade. Radnik je na bod daleko od Čelika, tri od trećeg Željezničara.

Željezničara koji ne briljira, ali barem ne gubi utakmice. Pod vodstvom Amara Osima ovo je bila četvrta utakmica bez poraza. Teško plavi s Grbavice postižu golove, ali ih i teško primaju. U Gabeli je Željezničar vodio, na kraju je ostao na bodu. Momčad iz Gabele pokušava, ali nikako da dođe do tri boda, tri boda koja bi Gošk približila zoni opstanka. Posljednji put je Gošk tri boda osvojio protiv Krupe 11. studenog prošle godine.

Majstori za remije su ove sezone postali igrači Širokog Brijega. I oni su vodili u gostima protiv Zvijezde u Ugljeviku, ali su opet dohvatili samo bod. To je čak dvanaesti remi Širokog ove sezone. Široki ima manje poraza od Zrinjskog, samo jedan više od Sarajeva, ali zahvaljujući velikom broju "neriješenih" kasni jako puno za vodećim dvojcem. Bez pobjede je jako dugo i Zvijezda 09, čak sedam utakmica, ali ima kakvu takvu zalihu u odnosu na Gošk.

Tuzla City nikako ne uspijeva da poveže dvije pobjede, kako bi uplovila u mirnije vode. Bod protiv Slobode ovu momčad ostavlja na udaljenosti od pet bodova prednosti ispred Goška.

Sloboda je nakon dobre završnice jesenjeg dijela utonula u prosječnost rezultata, doživjela je određene promjene u klubu i još je bez pobjede ovog proljeća. Ali je barem u zlatnoj sredini.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close