Sjećanje

Tomislavgrad: 14. memorijalni malonogometni turnir Andrija Bartulić-Toni

Nakon polaganja vijenaca bit će održana misa u crkvi Presvetog Srca Isusova u istom mjestu s početkom u 11 sati, a zatim i polaganje vijenaca pred centralni križ u Kongori, prije samog početka turnira.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2019. u 11:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Memorijalni malonogometni turnir Andrija Bartulić-Toni svoje 14. izdanje imat će u nedjelju, 11. kolovoza, u tomislavgradskom naselju Kongora, s početkom u 10 sati kada će biti upriličeno polaganje vijenaca na mjesnom groblju Kongora gdje je pokopan predsjednik Udruge HVIDRA-e Split Andrija Bartulić-Toni.

Nakon polaganja vijenaca bit će održana misa u crkvi Presvetog Srca Isusova u istom mjestu s početkom u 11 sati, a zatim i polaganje vijenaca pred centralni križ u Kongori, prije samog početka turnira.

U planu stoji kako će revijalna utakmica između Veterana HNK Hajduka i HNK Tomislavgrad biti održana u 18.20 sati, dok je u 19 sati predviđeno finale te proglašenje pobjednika i dodjela pehara i medalja.

Nakon završetka nogometnog turnira organizatori su pripremili i koncert grupe Dalmatino koji je predviđen u 20 sati, a isto tako sav prihod od prodaje pića ide u humanitarne svrhe, odnosno za djecu s poteškoćama u razvoju, Udruzi "Nova Nada" Kovači-Tomislavgrad.

Ekipe koje su najavile sudjelovanje na turniru su UHBDDR Podstrana, Udruga veterana 4. grbr., Udruga hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni, Udruga veterana 72. bojne Vojne policije, HVIDRA Split i prijatelji, Županija splitsko-dalmatinska, MUP-IPA Split, U.R.D.R. "Ante Bužančić" - ATVP, IX. Bojna HOS-a, Grad Split, Udruga specijalne jedinice policije BATT - Split, Udruga tenkista HVO Tomislavgrad, HNK Tomislavgrad te Veterani HNK Hajduka.

Inače, Andrija Bartulić rođen je u Splitu 1967. godine dok korijene vuče iz Kongore pored Tomislavgrada. Kao pukovnik HV-a prošao je sva bojišta u Dalmaciji i u BiH, bio i teško ranjen u Domovinskom ratu kod Zadra dok je smrtno stradao 2004. godine kao predsjednik splitske HVIDRA-e, nakon što je na njega pucano u Splitu.

Tijekom Domovinskog rata obnašao je zapovjedne dužnosti u 4. gardijskoj brigadi HV-a dok je za hrabrost i požrtvovnost, koju je pokazao u minulom ratu, dobio niz pohvala, medalja i odlikovanja, te samokres PHP.

Završetkom Domovinskog rata aktivno se uključio u rad braniteljskih udruga, gdje je svojim iskustvom i znanjem nastojao pomoći toj populaciji kojoj je i sam pripadao, te je jedan od utemeljitelja i dopredsjednika Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata, a umirovljen je u činu pukovnika u travnju 2004. godine.

Inače, ovaj turnir se proteklih godina, u organizaciji Udruge HVIDRA-e Split i Udruge hrvatskih branitelja Pukovnik Andrija Bartulić-Toni Kogora održavao u Splitu.

Kopirati
Drag cursor here to close