Širokobriježanin u Sloveniji

Tomić za Bljesak: Domžale imaju svoje mane, Široki Brijeg može proći dalje

Za Bljesak.info govori Tomislav Tomić, koji se nedavno s ljubljanskom Olimpijom okitio dvostrukom krunom u slovenskom nogometu
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 12:18 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Tomić u dresu Olimpije

Nogometaši Širokog Brijega večeras će na svojoj Pecari u 20 sati ugostiti momčad Domžala u prvom susretu 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu. U međusobni okršaj sa slovenskim predstavnikom ulaze u ulozi blagog autsajdera.

Naime, Domžale su momčad koja, uz Olimpiju i Maribor, čini sami vrh slovenskog nogometa. To je potvrdio i Širokobriježanin Tomislav Tomić, koji se nedavno s ljubljanskom Olimpijom okitio dvostrukom krunom u slovenskom nogometu.

''Domžale su vrlo kvalitetan suparnik, imaju momčad koja je već duže vrijeme na okupu na čelu s mladim i perspektivnim trenerom Simonom Rožmanom. Momčad Domžala, uz nas i Maribor, igra najbolji nogomet u Sloveniji. Vole pas igru, ne nabijaju loptu te imaju nekoliko kvalitetnih pojedinica kao što su Senijad Ibričić i Lovro Bizjak'', rekao je Tomislav Tomić u razgovoru za Bljesak.info i osvrnuo se na uspjeh Domžala u prošloj sezoni.

„U Europi su prošle godine izbacili njemački Freiburg i igrali play off s francuskim Marseilleom te bili egal s njima, tako da to dovoljno govori o njihov kvaliteti. Dakle, po meni su Domžale blagi favorit, iako ni Široki Brijeg nije bez šansi“, dodao je Tomić.

Iskusni veznjak ističe kako je najveći hendikep Širokog Brijega velika promjena u igračkom kadru i odlazak trenera Gorana Sablića.

„Ne sumnjam u rad novog trenera Borisa Pavića, ali ipak je kratko vrijeme na Pecari i treba vremena da se momčad posloži. Ako momčad Širokog Brijega bude disciplinirana u igri i pametna može do prolaza, a ako se upusti u nadigravanje s Domžalama mislim kako im to neće ići na ruku. No, kao i svaka momčad, Domžale imaju svoje mane. Nadam se kako će Široki Brijeg pronaći njihove mane i proći dalje“, zaključio je Tomić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close