''Luzeri'' vrijedni stotine milijuna

Tko sve od velikana nogometa propušta Svjetsko prvenstvo u Rusiji

I ovaj put izvan igrališta u Rusiji ostat će neki igrači koji igraju u vrhunskim klubovima, ali ne i u vrhunskim reprezentacijama.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2017. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči svakog svjetskog ili europskog nogometnog prvenstva jedan respektabilan broj vrhunskih igrača ne upije se plasirati sa svojim reprezentacijama pa novinari često ''izaberu'' jednu svjetsku postavu koja, kad bi nastupila, može mnogima pomrsiti račune.

I ovaj put izvan igrališta u Rusiji ostat će neki igrači koji igraju u vrhunskim klubovima, ali ne i u vrhunskim reprezentacijama.

Imena koja slijede uistinu mogu biti neka vrsta reprezentacije svijeta.

Jan Oblak, Slovenija, jedan od najboljih svjetskih vratara, redoviti kandidat za Zlatnu rukavicu.

Alexsis Sanchez, jedan od najboljih napadača koji dolaze iz Južne Amerike, a nakon što njegov tim (Arsenal) protekle sezone nije izborio nastup u Ligi prvaka, propustit će i Svjetsko prvenstvo.

Arjen Robben, napadač Bayerna, završava svoju reprezentativnu karijeru bez nastupa na velikom natjecanju. Zadnje koje je igrao bilo je Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, gdje je Oranje tim osvojio brončanu medalju.

Gareth Bale, igrač Reala, jedan od najatraktivnijih napadača (kad je u pravoj formi), zbog ozljeda u zadnje vrijeme propustio je ključne utakmice svoje nacionalne vrste i nije im mogao pomoći da se kvalificiraju za Rusiju 2018.

Pierr-Emerick Aubameyang, Gabun, je igrač koji u Bundesligi s lakoćom postiže golove i po broju postignutih golova nadmašuje i takvoga strijelca kao što je Lewandowski, unatoč nominaciji za Zlatnu loptu, Svjetsko će prvenstvo gledati na TV.

Edin Džeko, trenutačno napadač Rome, u narodu slavljen kao Dijamant. Jedan od najboljih strijelaca svoje dekade, morat će propustiti još jedno veliko natjecanje.

David Alaba, još jedan cijenjeni igrač Bayerna koji neće na svjetsku smotru najboljih nogometaša. Spada u najbolje svjetske ofenzivne lijeve braniče i zasigurno je jedan od lidera svoje nacionalne vrste.

Riyad Mahrez, Alžirac koji svoj kruh zarađuje u Leicesteru također će propustiti Svjetsko prvenstvo. Ključni je čovjek svoga tima, a o njemu se ozbiljno raspitivala i Barcelona.

Arturo Vidal, Bayernov veznjak, nije se uspio s reprezentacijom Čilea plasirati na Svjetsko prvenstvo. Igrač koji je poznat po svojoj agilnosti i temperamentu u igri, razočaran neuspjehom nacionalne vrste, objavio je kraj reprezentativne karijere.

Miralem Pjanić, Juventusov i bosansko-hercegovački Mali princ. Nogometaš sjajnog poteza, suptilne tehnike i centaršuta od kojega mnogima rastu zazubice, nikad se nije dovoljno dokazao u nacionalnoj selekciji, a umjesto odlaska na Svjetsko prvenstvo, ostat će mu, barem za sada, utjeha da je ove godine sa svojim klubom došao do finala Lige prvaka.

Henrikh Mkhitaryan, igrač Manchester Uniteda, sa sjajnom međunarodnom karijerom, ali bez realnih izgleda da sa svojom domovinom Armenijom stigne na neki veliki međunarodni turnir. Tako će biti i ovaj put - u Rusiju će ići samo kao gledatelj.

Tu su još i Antonio Valencia (Ecuador), Virgil Van Dijk (Nizozemska), Naby Keita (Gvineja), Stefan Jovetić (Crna Gora), Andrij Jarmolenko (Ukrajina), Christian Pulisic (SAD), a nakon utakmica baraža pridružit će im se još mnogi velikani nogometa, jer od reprezentacija Italije, Hrvatske, Danske, Švedske, Irske, Sjeverne Irske, Grčke i Švicarske, četiri će otpasti, što znači da će još neki poznati igrači propustiti Svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close