Liga prvaka

Tko je prošao, a tko će tražiti sreću u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka?

Podsjetimo kako su prije srijede plasman među 16 već ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je još pet momčadi osiguralo prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. U pitanju su Manchester City, PSG, Inter, Real Madrid i Sporting Lisabon.

Podsjetimo kako su prije srijede isti cilj ostvarili Liverpool, Ajax, Bayern, Manchester United, Chelsea i Juventus.

U skupini A  sve je posredno riješio Leipzig koji je razbio Club Brugge u gostima s 5:0. Tako su City i PSG sigurni za prolaz u osminu finala, a Leipzig i Brugge znat će u zadnjem kolu tko nastavlja natjecanje u Europskoj ligi.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

U skupini B Liverpool je nastavio pobjednički marš te je ostvario savršen niz (svih pet pobjeda) nakon slavlja na Anfieldu protiv Porta od 2:0. Gosti su držali nulu tijekom prvog dijela, ali su u nastavku pravo mjesto pogađali Thiago Alcantara i Salah.

Prava gužva je iza leđa Liverpoola budući je Milan ostvario prvu pobjedu u skupini nakon 1:0 u Madridu protiv Atletica. Kolo prije kraja, Porto ima pet, a Atletico i Milan po četiri boda.

Klupko će se tako rasplesti u zadnjem kolu u kojem Milan dočekuje rasterećeni Liverpool, dok Atletico odlazi u goste kod Porta.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

U skupini C ranije je prolaz u osminu finala izborio Ajax, koji je u srijedu ostvario i petu pobjedu u isto toliko nastupa. Ovaj put je svladao Bešiktaš u gostima (2:1) uz dva gola sjajnog Hallera.

Nizozemcima se iz ove skupine u osmini finala pridružio Sporting koji je u Lisabonu bio bolji od Borussije s 3:1. Njemački tim nastavlja natjecanje u Europskoj ligi.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

U skupini D sva je neizvjesnost isparila prije posljednjeg kola pa su se tako u osminu finala plasirali papirnati favoriti madridski Real i milanski Inter. Ostaje jedino pitanje tko će biti prvi u skupini.

Real ima dva boda prednosti i domaću utakmicu baš protiv Intera u posljednjem kolu. Moldavski Šerif osigurao je proljeće u Europskoj ligi.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

Njemački prvak Bayern siguran je pobjednik skupine E, a Bavarci bi mogli krojiti i tko će biti drugi. Naime, u zadnjem kolu Bayern će ugostiti Barcelonu kojoj treba pobjeda ili barem bod, ako Benfica ne uspije pobijediti Dynamo u Lisabonu za drugo mjesto.

Benfica je bolja od Barce u međusobnom susretu i pobjedom protiv Dynama stavila bi Katalonce u tešku poziciju. Barcu bi tada samo pobjeda u Münchenu vodila dalje.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore 

ManU je osigurao prolaz i prvo mjesto u skupini F, dok će se za drugu poziciju boriti španjolski Villarreal i talijanska Atalanta. Odluka će pasti u njihovim izravnom sudaru u Bergamu.

Young Boysi još mogu biti treći, no morat će pobijediti na Old Traffordu i nadati se pobjedi "Žute podmornice" u Italiji.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Jedino u skupini G sva četiri kluba mogu do osmine finala. Wolfsburg je posljednji u grupi, no domaćom pobjedom protiv Lillea može dalje.

U drugom susretu osminu finala lovit će Salzburg i Sevilla.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Chelsea i Juventus idu dalje u skupini H, a o prvoj će poziciji odlučiti zadnje kolo.

Londonski "Bluesi" su bolji u međusobnom srazu s torinskom "Starom damom" pa im pobjeda u St Peterburgu sigurno donosi prvo mjesto.

Zenit sigurno ide u Europsku ligu, Malmö završava put.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

 

Kopirati
Drag cursor here to close