Leroy Sané

Tko je Leroy Sané, igrač koji je ''spasio'' englesko prvenstvo?

Ovaj mladić potječe iz istinske sportske obitelji, jer je njegov otac Souleymane „Samy“ Sané (57) igrao nogomet za njemačke bundesligaše Freiburg i Wattenscheid...
Sport / Nogomet | 05. 01. 2019. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada zvijezda Manchester Cityja, Leroy Sané, čiji je pogodak za 2:1 protiv Liverpoola, kako neki vole kazati, spasio prvenstvo, jedan je od onih njemačkih vrhunskih nogometaša koji nisu završili u raljama Bayerna, nego je odlučio otići kod Pepa Guardiole, nakon što ovaj više nije bio trener Bavaraca.

Momak kojega je njemački izbornik Joachim Löw (58) uoči odlaska na Mundijal u Rusiju precrtao kao jednog od igrača koji su višak, bio je u jednome trenutku gotovo na putu za Beyern, ali se Guardiola ''ispriječio'' između Sanea i bavarskog velikana i mladog, nadarenog nogometaša privolio za prelazak u Manchester City.

Sve se događalo 2016. godine, a njegovom dotadašnjem klubu Schalkeu najvažnije je bilo zaraditi što više, kad ga već ne mogu zadržati.

U srpnju 2016. je Sané potpisao petogodišnji ugovor sa engleskim Manchester Cityjem. S odštetom od 50 milijuna eura je Sané postao najskuplji njemački igrač u njemačkom nogometu. U prosincu 2016. je Sané nakon utakmice protiv Arsenala na Etihadu, postao član udarne postave Guardioline momčadi.

Ovaj mladić potječe iz istinske sportske obitelji, jer je njegov otac Souleymane „Samy“ Sané (57) igrao nogomet za njemačke bundesligaše Freiburg i Wattenscheid, također kao uspješan napadač. Samy Sané bio je reprezentativac Senegala.

Leroyjeva majka Regina Weber-Sané (55) jedina je njemačka ritmička gimnastičarka u povijesti koja je osvojila olimpijsku medalju (bronca, Los Angeles 1984.).

"Lijepo je to što je već sad bolji od svog oca. Ne gledam svaku utakmicu uživo, ali one najvažnije pratim. Leroy i njegov brat, koji je također dobar nogometaš, znadu da se uvijek mogu osloniti na svoju obitelj", kaže kroz širok osmijeh mladićev otac Souleymane „Samy“ Sané, piše Bild.

"Naravno da sam ponosan na svog sina i njegov igrački razvoj u Engleskoj. Isto tako treba kazati kako on igra u vrhunskoj momčadi i ima sjajnog trenera, tako da svakodnevno može naučiti i nešto novo. Kao mlad igrač u stranoj zemlji, uistinu se dobro snalazi", kaže zadovoljni otac.

Inače, Leroy Sané ima i njemačko i francusko državljanstvo.



Kopirati
Drag cursor here to close