Rasplet

Tko ide dalje: Real i Inter, ili možda Borussia M'Gladbach i Šahtar?

Kombinacija je mnogo, a u najtežoj poziciji je Inter koji ne ovisi sam o sebi. "Nerazzurri" moraju pobijediti Šahtar i nadati se da utakmicu Madridu između Reala i Borussije (M) neće završiti neodlučeno.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2020. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras će ljubitelji nogometa saznati posljednje putnike u nokaut fazu natjecanja Lige prvaka.

Najzanimljivije će biti u skupini B, gdje sve četiri momčadi mogu dalje, a sastaju se Inter i Šahtar te Real Madrid i Borussia Mönchengladbach.

Njemačka momčad predvodi skupinu s osam bodova, po sedam su skupili Real Madrid i Šahtar, a posljednji Inter ima pet bodova.

Kombinacija je mnogo, a u najtežoj poziciji je Inter koji ne ovisi sam o sebi. "Nerazzurri" moraju pobijediti Šahtar i nadati se da utakmicu Madridu neće završiti neodlučeno.

"Potpuno smo svjesni da je ovo za nas iznimno važna utakmica. Znamo situaciju, želimo tri boda i želimo osvojiti skupinu. To nam je jedino na umu. Sve su utakmice važne. Kao što sam rekao prošli tjedan, ovo je izvrsna prilika da pokažemo što možemo učiniti kao tim", rekao je trener Madriđana Zinedine Zidane, prenosi HRT. 

"Dobro smo se pripremili. Spremni smo za utakmicu. Znamo protivnika. Znamo koji je naš zadatak. Zbog toga nema razloga za nervozu, iako postoji napetost kao i prije svake utakmice. Ali veselimo se i želimo iskoristiti svoj položaj na vrhu skupine", kazao je Marco Rose, trener Borussije Mönchengladbacha.

U skupini A već se odranije plasairao Bayern, a u Salzburgu će domaćin i Atletico Madrid odlučivati o drugom putniku za nokauut fazu Lige prvaka. Madriđanima je dovoljan i remi.

Ajax dočekuje Atalantu u skupini D, a za prolaz mu treba pobjeda, dok je Božici dovoljan i neodlučan ishod. Liverpool se već ranije plasirao.

Iz skupine C odranije su sigurni Manchester City i Porto.

Utakmice 6. kola Lige prvaka: Ajax - Atalanta (18.55 sati), Midtjylland - Liverpool (18.55), Bayern - Lokomotiv Moskva, Inter - Šahtar, Manchester City - Marseille, Olympiakos - Porto, Real Madrid - Borussia Moenchengladbach, Salzburg - Atletico Madrid (21 sat).

Kopirati
Drag cursor here to close