Kad se milijarder kladi...

Tko će biti prvak Njemačke: Vlasnik koncerna Red Bull se kladio s Hoeneßom

Mateschitz se uoči nove sezone kladio s predsjednikom Bayerna, Ulijem Hoeneßom, kladio da će Leipzig u naredne tri godine jednom osvojiti prvenstvo.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2019. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Dietrich Mateschitz i Uli Hoeneß

Austrijanac Dietrich Mateschitz je gazda bogatog svjetskog branda Red Bull, a ujedno i vlasnik nekoliko sportskih timova. Jedan od njih je i njemački bundesligaš RB Laipzig.

Njegov je san osvojiti s Leipzigom Bundesligu, odnosno posti prvakom Njemačke. U Austriji je pak s ekipom Salzburga već postao serijski osvajač naslova.

Mateschitz se uoči nove sezone kladio s predsjednikom Bayerna, Ulijem Hoeneßom, kladio da će Leipzig u naredne tri godine jednom osvojiti prvenstvo.

Vitalni 75-godišnji milijarder je to ispričao u intervjuu za regionalni list Salzburger Nachrichten.

Međutim, svi koji su pomislili kako su se Mateschitz i Hoeneß kladili u neku ''bijesnu'' svotu, bit će uvjetno razočarani jer su se njih dvojica kladili u kriglu piva!

Dvojica predsjednika klubova kladili su se prije tri mjeseca Münchenu, navodi se.

Mateschitz u intervjuu kaže kako je nogomet za njega jedna zakašnjela ljubav.

"Prvi nogometni meč gledao sam prilikom jednog poslovnog putovanja u Rio", sjeća se vlasnik Red Bulla.

Međutim, u to vrijeme još uvijek se nije mogao vezati za taj sport. Tek godinama kasnije, kad je bilo moguće preuzeti Austriju Salzburg, osjetio je pravu strast.

Mateschitzeva dva nogometna tima, Salzburg i Leipzig, ove će sezone po prvi put oba igrati u fazi Lige prvaka po skupinama, bez kvalifikacija. Naime, Salzburg je profitirao od raspleta ovogodišnje Lige prvaka, a za izravni plasman u skupine bilo im je važno da Ajax ne osvoji Ligu prvaka. Prije toga Salzburžani su čak jedanaest puta zapinjali u kvalifikacijama.

Dietrich Mateschitz je 1984. godine, skupa s partnerima s Tajlanda, osnovao tvrtku Red Bull, koja je počela proizvoditi energetske napitke. Koncern je u 2018. godini dosegnuo prihode od 5,5 milijardi eura.

Kopirati
Drag cursor here to close