prosvjedna šetnja

Tisuće Zeničana na ulicama protiv gašenja Čelika

Sport / Nogomet | 27. 02. 2016. u 13:54 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na glavnom zeničkom trgu točno 'pet do 12' okupilo se više tisuća navijača i simpatizera Nogometnog kluba Čelik u znak protesta zbog ideje o gašenju ovog sportskog kolektiva, a 'zbog velikih financijskih dugovanja'.

Prosvjedno okupljanje građana organizirali su neformalna grupe "Za Čelik" i Udruženje "Robijaši 1988.", koji već više od godinu i po dana djeluju ujedinjeni i bore se za opstanak kluba, kojeg nazivaju "zadnjim građanskim simbolom ovog grada".

Na prosvjednom okupljanju istaknuto je da "stvaranje europskog Čelika je moguće samo promjenom u načinu klupskog odlučivanja, usvajanjem novog statuta i dogovora u vezi plaćanja višegodišnjih dugovanja“.

Neformalna grupa građana "Za Čelik" već duže vrijeme nastoji promijeniti upravljačke odnose u klubu, u kojem, kako su kazali, pojedinci već godinama nanose više štete nego koristi svom klubu.

Najveći broj članova Skupštine kluba, kažu, služi samo kao glasačka mašina pojedincima koji godinama ne žele nikakve promjene u klubu.

Nakon završetka prosvjeda na trgu navijači i simpatizeri kluba organizirali su i protestnu šetnju građana do stadiona Bilino polje.

Kopirati
Drag cursor here to close