Talijanski heroji

Tisuće navijača dočekale nove prvake

Po izlasku iz zrakoplova kapetan Giorgio Chiellini ponosno je pokazivao pobjednički pehar okupljenom mnoštvu, pehar kojega je Italija osvojila samo jednom ranije i to davne 1968. godine.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Tisuće navijača dočekale nove prvake

Tisuće navijača dočekalo je talijansku nogometnu reprezentaciju u zoru u rimskoj zračnoj luci na povratku iz Londona gdje je u nedjelju navečer boljim izvođenjem 11-eraca u finalu EURA svladala Englesku.

Po izlasku iz zrakoplova kapetan Giorgio Chiellini ponosno je pokazivao pobjednički pehar okupljenom mnoštvu, pehar kojega je Italija osvojila samo jednom ranije i to davne 1968. godine.

Foto:screenshot / Giorgio Chiellini ponosno je pokazivao pobjednički pehar 

“Bili ste nam pred očima, bili ste nam u srcima. Osjećali smo bol onih koji su patili i tegobe onih koji su bačeni na koljena zbog pandemije”, poručio je Chiellini navijačima.

Neki od navijača ostali su budni i slavili čitavu noć pa je “azzurre” na povratku u domovinu dočekao miris baruta i dim od slavljeničkih vatrometa koji se još nisu razišli.

“Uistinu nam je trebalo nešto što će nas ponovno ujediniti u slavlju, da ponovno možemo uživati u trenutku sreće”, kazala je navijačica Sara Giudice.

Video: Azzurri Tornano Roma Dopo Che Vinto Euro 2020

Trijumf na EURU prvi je veliki naslov za Italiju nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka 2006. godine. Taj je uspjeh imao pozitivan utjecaj na lokalno gospodarstvo, izvoz je porastao za 10 posto, a broj turista koji su posjetili Italiju za 3.5 posto, a Talijani se nadaju kako će i ova pobjeda imati sličan učinak.

''Posvećujemo ovu pobjedu svim Talijanima diljem svijeta, dokazali smo još jednom da smo posebni ljudi'', rekao je Alessandro Florenzi za RAI Sport.

Foto:Epa / Neki od navijača ostali su budni i slavili čitavu 

Po drugi put u povijesti Italija je osvojila europski naslov, no i dalje su najuspješnije Njemačka i Španjolska sa po tri europske titule. Italija je prvu europsku krunu osvojila 1968. godine, a sinoć i drugu.

''Prošlo je previše vremena od zadnjeg naslova, ali sada možemo slaviti'', dodao je.

Video: Il ritorno degli Azzurri a Roma dopo la vittoria dell’Europeo | EURO 2020

''Rani gol nas je mogao ubiti'', rekao je jedan od heroja i najbolji igrač turnira Gianluigi Donnarumma.

''Ovo je ostvarenje snova. Osjećali smo neku magiju na početku turnira. Sretni smo, više nego sretni'', rekao je kapetan Chiellini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close