Kylian Mbappé

Tinejdžer koji dostiže brzinu Concordea nosi Francusku na svojim leđima!

Na trenutke ovaj nogometaš skoro da dostiže brzinu legendarnog francuskog zrakoplova Concordea. Tako je u osmini finala protiv Argentine (4:3) dostigao najvišu brzinu od 38 km/h.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za govorne navike ljudi koji pričaju europske jezike, prezime Kyliana Mbappéa u najmanju je ruku neobično za izgovoriti. Ali se svijet polako navikava na to da će ovo prezime u godinama koje dolaze biti vrlo često izgovarano.

Prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ovaj mladić je putem službenih audio servisa FIFA-e novinarima otkrio kako se njegovo prezime zapravo izgovara bez glasa M.

Kako god ga izgovarali, svi misle na jedno - nogometaša koji sa svojih 19 godina može čak osvojiti Zlatnu loptu!

„Times“ ga je zbog njegovih igara na Mundijalu u Rusiji nazvao tinejdžerskom senzacijom. Svojom nevjerojatnom brzinom, driblinzima ili pak filigranskim trikovima, kao primjerice u polufinalu protiv Belgije, ovaj momak jedan je od najzaslužnijih što Francuzi igraju u finalu.

Na trenutke ovaj nogometaš skoro da dostiže brzinu legendarnog francuskog zrakoplova Concordea. Tako je u osmini finala protiv Argentine (4:3) dostigao najvišu brzinu od 38 km/h. Na toj je utakmici postigao i dva gola, a na njemu je bio skrivljen i jedanaesterac kojega je realizirao Griezmann za vodstvo Francuza od 1:0.

Radi usporedbe, brzinu sprinta od 38 km/h, u prosjeku, imao je Usain Bolt kad je 2009. postavio svjetski rekord na 100 metara.

Kylian Mbappé je sa svojim klupskim suigračem Neymarom vjerojatno legitimni nasljednik Messija i Ronalda na svjetskom nogometnom vrhu. Kako piše Bild, njemačka nogometna legenda Lothar Matthäus (57) smatra kako bi Mbappe mogao dobiti Zlatnu loptu ukoliko Francuzi postanu svjetskim prvacima u Rusiji.

Njegova nogometna vrijednost je enormna i svakim će danom rasti. Primjerice, prije odlaska u Juventus, portugalska zvijezda Ronaldo imao je u ugovoru s Realom otkupnu klauzulu od milijardu eura. Prijeđe li Mbappe u Real, ne treba sumnjati da će klauzula biti iznad toga. Radi usporedbe, najpoznatija umjetnička slika na svijetu, Mona Lisa slavnog Leonarda da Vincija, koja se čuva u pariškome Louvreu, osigurana je također na milijardu eura. Mbappe mi mogao postati vrjedniji od Mona Lise.

Život Mbappéovih

Otac mladog francuskog nogometaša potječe iz Kameruna, a majka iz Alžira. Odrastao je u pariškome predgrađu Bondy, ali je nogomet naučio igrati u Monacu, klubu koji ga je u svoje redove doveo kad je imao 14 godina. Njegov je veliki uzor Cristiano Ronaldo, čije je postere uvijek imao u svojoj dječačkoj sobi. U francuskoj prvoj ligi debitirao je kao 16-godišnjak.

S obzirom na rano igračko sazrijevanje i profesionalizaciju, gotovo da nije ni imao vremena za istinski život jednog klasičnog tinejdžera.

"Jednoga dana svojoj djeci neću moći prepričavati besmislice koje sam ja radio kao dječak, jer jednostavno nisam imao vremena za nestašluke", kazao je jednom o svome odrastanju.

Sa 18 godina odlučio se na prelazak u PSG, a koštao je 180 milijuna eura. Prva godina vodila se kao posudba, plaćena 35 milijuna, što znači da sada slijedi konačni otkup i plaćanje dodatnih 145 milijuna na račun Monaca.

Mbappé u Parizu živi u stanu od 600 kvadrata, s pogledom na Eifelov toranj. Kylian Mbappé voli sve što je u vezi s velikim brzinama pa tako vozi Ferrari.

Iznimno je povezan s mlađim bratom Ethanom (11) koji također trenira nogomet u mlađim uzrastima PSG-a. Ethan je imao priliku pratiti svoga brata Kyliana na jednoj utakmici Champions Leaguea, kao jedno od djece koja prate nogometaše pri izlasku na teren.

Mbappé je odlučio svoju premiju sa Svjetskog prvenstva uplatiti u koristi humanitarne organizacije „Premiers de Cordée“, koja skrbi o tjelesno hendikepiranoj djeci. U slučaju da Francuska osvoji Svjetsko prevenstvo, bit će to svota od 432 000 eura.

Za Francusku je Mbappe do sada nastupio 21 put, a sve je utakmice odigrao u eri izbornika Didiera Deschampsa.

Kopirati
Drag cursor here to close