Transfermarkt

Timo Werner sve bliže prelasku iz Leipziga u Bayern

"Poznato je da ga želimo zadržati i produžiti ugovor s njim, ali on nam je signalizirao kako nije spreman za produženje", kazao je šef kluba Mintzlaff
Sport / Nogomet | 14. 04. 2019. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je RB Leipzig bogat klub s velikim ambicijama, a u ovom trenutku gotovo je sigurno da će iduće sezone igrati Ligu prvaka, njihov najbolji igrač Timo Werner (23) ne želi produžiti ugovor.

Njemački mediji pišu kako je Werneru sada otvoren put prema FC Bayernu.

Nakon subotnje pobjede nad Wolfsburgom (2:0), šef Leipziga Oliver Mintzlaff izjavio je kako Werner ne želi produžiti sadašnji ugovor, koji vrijedi do 2020. godine.

"Poznato je da ga želimo zadržati i produžiti ugovor s njim, ali on nam je signalizirao kako nije spreman za produženje", kazao je Mintzlaff za Sky TV.

On kaže kako klub i najbolji igrač vode razgovore u mirnoj atmosferi te kako će pronaći najbolje rješenje i za klub i za Wernera.

Bild piše kako je Wernerov tim savjetnika već odavno u pregovorima s Bayernom. Iz Leipziga stalno poručuju kako ne žele čekati da njihov igrač ode bez odštete, što znači da bi već ovoga ljeta mogao uslijediti njegov transfer. Očekuju da će zaraditi 40 milijuna eura.

Međutim, Bayern je u puno boljoj pregovaračkoj poziciji, jer ukoliko Leipzig bude tražio previše, Bavarci mogu jednostavno sačekati godinu dana i dobiti Wernera besplatno.

Nogometašu također odgovara i opcija ostanka još jednu sezonu u RB Leipzigu, jer će igrati Champions League i biti na pozornici. Teško je, naime, povjerovati da će ga novi trener Julian Nagelsmann (31), koji od iduće sezone preuzima Lipzig, čitavih godinu dana držati izvan igre.

Stoga je vjerojatnija opcija da će se dva kluba ovoga ljeta dogovoriti o visini odštete za Wernerov prelazak na Allianz Arenu.

Kopirati
Drag cursor here to close