15. Abramovičev čovjek

Thomas Tuchel stigao u London kao nasljednik Franka Lamparda

Navodno je Tuchel bio jedni kandidati za Lampardova nasljednika, iako su se spominjali i Massimiliano Allegri te Julian Nagelsmann. Tuchel bi mogao već u srijedu voditi ekipu Chelseaja protiv Wolvesa.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2021. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Thomas Tuchel navodno je već sve dogovorio s upravom londonskog Chelseaja

Engleski prvoligaš Chelsea otpustio je u ponedjeljak trenera Franka Lamparda nakon pet poraza u osam ligaških utakmica, objavio je londonski klub na službenim stranicama.

Lampard, koji je odveo Chelsea u finala FA kupa u svojoj prvoj godini na trenerskoj klupi u sezoni 2019./2020. i do četvrtog mjesta u prvenstvu, nije dobro počeo ovu sezonu iako je klub potrošio više od 220 milijuna funti na pojačanja.

S klupe odlazi manje od 24 sata nakon što je Chelsea pobijedio Luton Town 3:1 i plasirao se u peti krug FA kupa.

Lampard je tako postao 14. trenerska žrtva vlasnika Abramoviča u njegovoj eri koja traje od 2003. godine.

Chelsea je trenutačno deveti na ljestvici, s 11 bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda.

Već se ranije pričalo da će njegov nasljednik najvjerojatnije biti Thomas Tuchel, koji je nedavno doživio Lampardovu sudbinu u PSG-u.

Sky Sports javlja da je to već gotova stvar i da će Nijemac voditi Bluese već u srijedu u Premierligi.

Navodno je Tuchel bio jedni kandidati za Lampardova nasljednika, iako su se spominjali i Massimiliano Allegri te Julian Nagelsmann.

Chelsea u srijedu igra na Stamford Bridgu protiv Wolvesa, a Bild piše kako je Tuchel već u Londonu i da je predstavljen igračima.

Thomas Tuchel bi mogao napraviti pomak s Chelseajem ukoliko, primjerice, razigra Christiana Pulisica, koji nikako da dostigne nekadašnju formu iz Bundeslige.

Osim toga, Tuchelovi zemljaci Kai Havertz i Timo Werner, kao velika pojačanja londonskog tima, još uvijek ne pružaju ono što se za uloženi novac očekuje.

Ima tu još dosla posla, posebice u veznom redu, gdje su i neki vrhunski veznjaci trenutno izgubljeni na terenu.

Lineker kritizirao Chelsea

Bivši engleski reprezentativac Gary Lineker smatra da je Chelsea napravio grešku tako što je otjerao Franka Lamparda.

"Stižu izveštaji kako će Lampard biti otpušten. Krajnje komično poslije prve serije loših rezultata. Oduvijek je bilo jasno da će mu biti potrebno dosta vremena da uklopi sva ta pojačanja u klub. Strpljenje kao vrlina više ne postoji u ovom sportu. Nikad ne uče", napisao je Lineker nakon što je saznao da se bliži otkaz Lampardu.

Ni mnogi navijači nisu sretni jer je klub tek tako protjerao legendu.

Kopirati
Drag cursor here to close