Njemački stručnjak

Thomas Tuchel novi trener PSG-a

Tuchel će na Parku prinčeva zamijeniti Španjolca Unai Emeryja koji je dvije sezone vodio PSG, ali nije opravdao očekivanja vlasnika kluba.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometni stručnjak Thomas Tuchel (44) novi je trener francuskog prvaka Paris Saint-Germaina, potvrdio je francuski klub.

Tuchel će na Parku prinčeva zamijeniti Španjolca Unai Emeryja koji je dvije sezone vodio PSG, ali nije opravdao očekivanja vlasnika kluba.

Unatoč tome što je PSG potrošio 222 milijuna eura za Neymara, te u Pariz doveo Kyliana Mbappea, francuski prvak nije se uspio probiti do polufinala Lige prvaka, što je bio cilj momčadi ove sezone, javlja Hina.

"Sretan sam i radujem se suradnji sa svim tim velikim igračima, od kojih su neki među najboljima na svijetu. U Parizu postoji ogroman potencijal, a ovo mi je najuzbudljiviji izazov dosad," poručio je bivši trener Mainza i Borussije Dortmund.

Njemački mediji navode kako je Tuchel prije nekoliko dana održao sastanak s Neymarom kako bi mu predstavio svoje planove za novu sezonu i pokušao ga uvjeriti da ostane u Parizu.

Tuchel je 2015. godine naslijedio Jurgena Kloppa u Dortmundu osvojivši njemački Kup (2017), ali nije se uspio dugo zadržati na klupi Borussije zbog zategnutih odnosa s upravom kluba. Prije toga bi je trener Mainza pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close