Liga prvaka

Thomas Müller kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog opasnog starta

To znači da će trener Niko Kovač ostati bez legende kluba za nadolazeće dvoboje osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola. Prva utakmica Bayerna i Liverpoola igra se 19. veljače u Engleskoj. Uzvrat je 13. ožujka u Njemačkoj.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je objavila kako je Bayernov prvotimac Thomas Müller kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog isključenja na utakmici Ajax - Bayern (3:3) u posljednjem kolu skupine Lige prvaka. Müller je u 75. minuti te utakmice neoprezno i opasno doletio na glavu suparničkog igrača Nicolasa Tagliafica.

To znači da će trener Niko Kovač ostati bez legende kluba za nadolazeće dvoboje osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Osim toga, UEFA je objavila da je Bayern kažnjen s 8 tisuća eura jer su njegovi navijači na istoj utakmici protiv Ajaxa pirotehnikom zapalili dio gostujuće tribine. Ajax je kažnjen s 20 tisuća eura jer su njihovi navijači bacali predmete na teren.

"Ispričao sam se protivničkom igraču. Preko društvenih mreža on mi je odgovorio, a također i na SMS poruku koju sam mu uputio. Prihvatio je ispriku i Bogu hvala da se nije ništa teže dogodilo. Budite sigurni da nije bilo nikakve namjere s moje strane", izjavio je kasnije Thomas Müller.

Ove sezone Müllerne igra svoj najbolji nogomet. U 25 utakmica zabio je pet golova i tome dodao šest asistencija. Ipak, izvedbe u prošlosti ga svrstavaju u legende bavarskog kluba. U 465 utakmica koliko je do sada odigrao za Bayern u karijeri, Muller je zabio 181 gol uz 157 asistencija.

Prva utakmica Bayerna i Liverpoola igra se 19. veljače u Engleskoj. Uzvrat je 13. ožujka u Njemačkoj.

U slučaju plasmana Bayerna u četvrtfinale Lige prvaka, Müller ponovno imao pravo nastupa za svoj klub.

Kopirati
Drag cursor here to close