Serie A

Thiago Motta novi trener Genoe

Za 37-godišnjeg Brazilca s talijanskom putovnicom ovo će biti prvi samostalni posao u seniorskom nogometu.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši talijanski reprezentativac i igrač Genoe bit će novi trener tog kluba iz talijanske Serie A, a zamijenit će dosadašnjeg prvog čovjeka struke Aurelia Andreazzolija, pod čijim je vodstvom klub u osam posljednjih utakmica doživio pet poraza, a presudio mu je nedjeljni 1-5 na gostovanju kod Parme.

Andreazzoliju je ovo već drugi otkaz u nekoliko mjeseci. Naime, 65-godišnji trener je prošle sezone vodio Empoli i ispao iz Serie A zbog lošije gol-razlike u odnosu na Genou, koja se tako spasila te u lipnju angažirala baš Andreazzolija. No, izdržao je samo osam kola.

Za 37-godišnjeg Brazilca s talijanskom putovnicom ovo će biti prvi samostalni posao u seniorskom nogometu, jer je u posljednjih godinu dana vodio juniorsku momčad Paris Saint-Germaina, kluba u kojem je proveo šest godina i 2018. završio trofejnu igračku karijeru. Bio je višestruki nacionalni prvak igrajući za Barcelonu, milanski Inter i PSG. U Barceloninom dresu je 2006. godine osvojio Ligu prvaka, a isto ponovio 2010. godine u dresu Intera, javlja Hina.

Motta je za Genou igrao u sezoni 2008./2009. te u 27 nastupa u Serie A postigao šest pogodaka. Igrajući za reprezentaciju Italije ostvario je 30 nastupa, a najbolji rezultat s "azzurima" ostvario je na EURU 2012. kad je Italija poražena u finalu od Španjolske.

Thiago Motta preuzima Genou na predzadnjem mjestu ljestvice Serie A sa samo pet bodova iz osam utakmica, ali najbliži konkurenti za ispadanje nisu daleko odmakli, jer Brescia koja je na 15. mjestu ima samo dva boda više.

Genoa nije objavila detalje ugovora s novim trenerom, javila je Hina. Motta će službeno biti predstavljen u srijedu u 14:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close