Kylian Mbappé

The Special One: Jedan igrač je vrjedniji od Messija, Ronalda i Neymara

Za Portugalca su presudni Mbappéova mlada životna dob (20 mu je godina) i njegova nevjerojatna kvaliteta, dok su ostale velike nogometne zvijezde ipak znatno starije i time se s njima u budućnosti objektivno kraće računa.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se povede riječ o tome tko je najvrjedniji nogometaš na svijetu, većina će se sjetiti ova tri imena: Lionel Messi (31), Cristiano Ronaldo (34), Neymar (27). Možda čak tim redoslijedom.

Međutim, portugalski nogometni stručnjak José Mourinho smatra kako je jedna druga zvijezda najvrjedniji igrač u ovome trenutku, naime Kylian Mbappé!

"Kad govorimo o igraču kao što je Mbappé, pitanje o tome kako će on igrati jednoga dana u budućnosti uopće ne treba postavljati, jer je on već sada nevjerojatan. I to je riječ koja najbolje opisuje njegove sposobnosti", kazao je Mourinho za "beIN Sport".

Dakle, za Portugalca su presudni Mbappéova mlada životna dob (20 mu je godina) i njegova nevjerojatna kvaliteta, dok su ostale velike nogometne zvijezde ipak znatno starije i time se s njima u budućnosti objektivno kraće računa.

Foto: NewsBeezer / Mbappé ispred svih

Uostalom, mlada zvijezda PSG-a već ima naslov svjetskog prvaka s Francuskom, dva naslova prvaka svoje zemlje s klubom, a u poretku za Ballon d’Or 2018 bio je plasiran na respektabilnoj četvrtoj poziciji (iza Modrića, Cristiana Ronalda i Griezmanna).

The Special One smatra kako bi odšteta za Mbappéa, u slučaju prelaska u drugi klub, mogla biti i veća od one rekordne koju je ostvario Neymar (222 milijuna eura).

"S obzirom na njegove godine, a uzimajući u obzir da su Messi, Ronaldo i Neymar dosta stariji, smatram ga najvrjednijim igračem na svijetu. U slučaju eventualnog transfera, on je igrač s najvećom vrijednošću, za mene je to neosporno", kaže Mourinho.

I doista, prema trenutačno procijenjenoj vrijednosti, mladi Francuz i jest najvrjedniji nogometaš svijeta (200 milijuna), ispred Neymara (180 ) i Lionela Messija (160).

Kopirati
Drag cursor here to close