Telstar 2018

Tehnološki najnaprednija nogometna lopta za SP u Rusiji

Loptu su, tijekom testiranja, mogli isprobati igrači Manchester Uniteda, Real Madrida i drugih klubova
Sport / Nogomet | 14. 11. 2017. u 13:54 Bljesak.info
Kopirati

Hrvatski nogometaši imati će priliku isprobati tehnološki najnapredniju nogometnu loptu. I to na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji sljedeće godine.

Kako su priopćili iz Adidasa, ova će lopta biti opremljena NFC mikročipom koji će korisnicima omogućiti da na drugačiji način dožive događanja na terenu. I to zahvaljujući svojim pametnim telefonima.

Čip unutar svake lopte stvara jedinstven identifikator koji otključava ekskluzivan sadržaj i informacije o svakoj od lopti, ali i omogućava korisnicima da postave određene izazove prije samog Svjetskog prvenstva, piše Zimo.co.

Video: Predstavljanje lopte za SP 2018.

Po prvi puta imamo NFC čip u lopti koji može komunicirati s klijentom. Tako da ako pametnim telefonom dotaknete loptu, otkljčavate novo korisničko iskustvo, što je jedinstveno u odnosu na ranije lopte, istaknuo je Ronland Rommler iz Adidasa te dodao kako će ova lopta i igračima pružiti potpuno novo iskustvo.

Loptu su, tijekom testiranja, mogli isprobati igrači Manchester Uniteda, Real Madrida i drugih klubova.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.