Zbog Superlige

Talijanski klubovi traže žestoke kazne za Juventus, Milan i Inter

U Seriji A je tako pokrenuta peticija od strane 11 klubova da se Juventus, Inter i Milan drakonski kazne, kako im ne bi ponovo palo na pamet da ponove sličnu stvar.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2021. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt zvani Superliga Europe stao je već na startu, ali očigledno ostaju repovi. Mnogi ne žele samo tek tako prijeći preko svega, te zahtijevaju drakonske kazne za inicijatore kaosa u europskom nogometu.

U Seriji A je tako pokrenuta peticija od strane 11 klubova da se Juventus, Inter i Milan drakonski kazne, kako im ne bi ponovo palo na pamet da ponove sličnu stvar. Zbog novca bili su spremni napustiti sve ostale na Apeninima, što sigurno ostali nisu gledali sa nekom posebnom blagonaklonošću.

Među 11 klubova koji su peticiju potpisali nalaze se Roma, Torino, Bologna, Parma, Genova, Cagliari, Sampdoria, Sassuolo, Spezia, Beneventto i Crottone.

Oni su izrazili potrebu za sazivanjem hitnog sastanka, a povod je bio analiza ozbiljnih radnji koje su izvršili Juventus, Inter i Milan povezano, ne razmišljajući o posljedicama.

U priopćenju je naglašeno da su tri kluba razvila i potpisala projekt Superlige u tajnosti, krijući se čak i od međunarodnih tijela, te ujedno čitavog talijanskog sporta. Tako su načinili veliku štetu Seriji A i sustavu domaćeg nogometa. Njima se zamjera što nisu formalno istupili iz ovog natjecanja, zbog čega se zahtijevaju još veće sankcije.

Kopirati
Drag cursor here to close